"Rakočević na delu"
"Rakočević na delu"

SRPSKI SINOVI: Gusar sanja o Bajernu

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.04.14. | 10:01

MOZZART Sport predstavlja Stefana Rakočevića, golmana nemačkog Sankt Paulija, selekcije U15

Rakočević na deluStefan Rakočević je rođen 5. marta 1999. godine u Hamburgu, a fudbal je zaigrao u malom lokalnom klubu Ejmsbitleru, u sedmoj godini. Dok se nije definitivno opredelio za mesto među stativama igrao je u odbrani, gde su njegove fizičke predispozicije dolazile do punog izražaja. Ipak, izrazita korpulencija nije bila presudna za odluku da napusti polje i premesti se u kazneni prostor.
"Voleo sam loptu od malih nogu i danas ne mogu da zamislim dan bez treninga ili utakmice. Bio sam dosta visok za svoje godište, ali i danas dominiram sa 184 centimetra, samo što mi sada visina pomaže da bolje branim gol. Pre sam igrao u odbrani, a onda sam shvatio da moj temperament najviše odgovara poziciji golmana. Od početka sam se tu osećao ugodnije i bilo mi je lepše što imam kompletan pregled igre i terena", priča za MOZZART Sport Stefan Rakočević

Često su igrači u malim klubovima sakriveni od očiju selektora, ali ovakva ocena ne važi za područje Nemačke. Još kao člana Ejmsbitlera Rakočevića su pozivali u regionalnu reprezentaciju za područje Hamburga, a dugo su pred porodicom stajale i ponude dva najveća kluba u gradu. Na kraju 2012. godine dobio je priznanje za najboljeg golmana regije, pa je preseljenje u veću sredinu bila neminovnost, kako bi se talenat dalje razvijao u pravom smeru.
"Prošlog leta sam odlučio u dogovoru sa roditeljima da prihvatim konačno ponudu Sankt Paulija. Mogao sam da završim i mnogo poznatijem Hamburgeru, ali sam se opredelio za manji klub u kojem se poklanja veća pažnja radu sa mlađim igračima. Siguran sam da sam doneo najbolju odluku".

Izabrane vesti

Stefan Rakočević

Na novom zadatku, s novim trenerima, Rakočević je mogao da se upozna sa svojim manama i da pozitivne osobine dalje unapređuje. Cilj mu je da jednog dana dostigne svog uzora Manuela Nojera i stane na gol bundesligaša, a ostvarenje sna bi se dogodilo ako bi uzeo "jedinicu" minhenskog Bajerna za koji navija.

"Pričam glasno i to je ono što se od golmana traži dok komanduje odbranom. Moram da popravim ispucavanje levom nogom, a da li će mi to biti dovoljno da zaigram za reprezentaciju Nemačke, stvarno ne znam. O tome ću razmišljati s roditeljima ako se dogodi, mada često maštam o tome da ću jednog dana zaigrati za Srbiju. Biću u konkurenciji najboljih ako budem nastavio da dajem 100 odsto na treninzima".

Zajedno sa Stefanom Rakočevićem u timu Sankt Paulija, za popularne Gusare, igra i Nikola Kosanić, napadač selekcije Nemačke za igrače do 15 godina.    

BABIĆ ODVEO ŠVAJCARCE NA MALTU

Srpski sin Boris Babić iz švajcarskog Sent Galena zablistao je na kvalifikacionom turniru u Rusiji, gde je sa svojim saigračima iz reprezentacije obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo na Malti. Mladi Švajcarci su zauzeli prvo mesto u grupi, ispred favorizovanog domaćina i aktuelnih šampiona Španaca i tvrdog Velsa.
"Odlučila je naša bolja koncentracija, jer smo sve golove na turniru postigli posle 70. minuta. Ja sam postigao odlučujući gol za pobedu nad Velsom i moram biti zadovoljan, iako sam turnir odigrao povređen. Šteta je što se i Srbija nije plasirala", rekao je za MOZZART Sport Boris Babić.


tagovi

Stefan RakočevićSrpski sinoviBundesliga 2Sankt PauliNemackaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara