"Nikola Ivić"
"Nikola Ivić"

SRPSKI SINOVI: Nikola Ivić - Iz bečke škole u bečku školu

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.07.14. | 17:10

Talentovani vezista želi da bude igrač kao njegov idol Andrea Pirlo

Nikola IvićMOZZART Sport predstavlja Nikolu Ivića, fudbalera bečkog Rapida i reprezentativca Austrije, selekcije U17. Rođen je 25. juna 1997. godine u Požarevcu, a u Beč se sa porodicom iz rodnog sela Smoljinac preselio sa šest godina.

Po dolasku u prestonicu Austrije fudbal je zaigrao za Wiener Sportklub, gde se zadržao do 2007. godine.
"Tada sam dobio ponude dva najveća kluba, Austrije i Rapida, da zaigram za njih u novoj sezoni. Prihvatio sam poziv Austrije bez posebnog razloga. Bilo je za tri godine dosta lepih momenata, mnogo toga sam naučio i nisam pogrešio što sam je tada odabrao kao svoj klub", kaže za MOZZART Sport Nikola Ivić.

Izabrane vesti

Bez preteranog unošenja emocija 2010. godine talentovani dečak iz Srbije odlučio je da promeni boju dresa i pređe u redove najvećeg rivala Austrije. Iz praktičnih razloga. Nikakva ljutnja ili svađa sa trenerom nije stajala iza tog neobičnog poteza za bečke prilike.
"Akademija Austrije se preselila daleko od moje kuće, tako da mi nije bilo lako da uskladim treninge sa obavezama u školi. Otišao sam zbog toga u Rapid i vrlo brzo se privikao na novi ambijent i saigrače. Trener me je ostavio da igram na mojoj poziciji, a što je najvažnije nisam gubio previše vremena na putovanja od škole do terena za trening".

Nikola Ivić na treningu

Poverenje trenera povećavalo je Ivićevo samopouzdanje na terenu. Odličnim partijama za Rapid privukao je pažnju i trenera iz FS Austrije, pa je prošle godine, 21. Maja, debitovao u dresu nacionalnog tima.
"Pobedili smo Rumuniju sa 4:2, a ja sam odigrao solidan meč. Uvek sam zadovoljan svojim izdanjem ako dobijem priliku da se pokažem na svojoj poziciji ofanzivnog veznog igrača. Tada do izražaja može da dođe moj srpski talenat, tačnije osećaj za loptu koji je karakterističan za fudbalere sa naših prostora. Volim da kontrolišem dešavanja na terenu, da odigravam i kratkim i dugim pasovima, izvodim slobodnjake... Želim da jednog dana budem kao moj idol Andrea Pirlo".

--------------------------------------------------

AUSTRIJA PRVA ZVALA, ALI...

Ivić poput mnogih svojih vršnjaka sebe vidi u jednoj od četiri najjače evropske lige, ali pre toga namerava da se dokaže kao prvotimac Rapida.  Nakupio je četiri nastupa igrajući za Austriju, a na pitanje o prelasku da igra za Srbiju iskreno kaže:
"Nisam razmišljao o tome. Igram za Austriju zato što me je prva pozvala, što nikako ne znači da sam zbog toga zaboravio ko sam i odakle sam. Volim Srbiju i ponosan sam na to što sam Srbin, a jednog dana je sve moguće da se dogodi", zaključio je Ivić


tagovi

Srpski sinovireprezentativni fudbalrapid bečNikola Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara