"Živanović i Nemanja Matić"
"Živanović i Nemanja Matić"

SRPSKI SINOVI: Nikola Živanović, još jedan biser sa Uba

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.01.14. | 10:32

MOZZART Sport predstavlja prvotimca atinskog AEK-a. Rođen je 21. februara 1996. godine u Valjevu, a iz zavičajnog Uba se sa dve godine preselio u grčku prestonicu. Uzor mu je Nemanja Matić, a želja da igra za Zvezdu

Živanović i Nemanja Matić

Fudbalom je počeo da se bavi u devetoj godini na jednoj privatnoj fudbalskoj akademiji, da bi ga nakon dve godine treniranja primetili stručnjaci omladinske škole čuvenog grčkog kluba.
"Igrao sam na privatnoj akademiji i bio veoma uspešan jer sam već posle godinu dana treniranja sa svojom ekipom pobedio na prvenstvu Grčke za svoj uzrast u malom fudbalu. Bio sam kapiten tima i iz tog perioda nosim mnogo lepih uspomena. Već sledeće godine skauti AEK-a su me zapazili i pozvali na probu", priča Nikola Živanović za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Talentovani Srbin do danas nije menjao dres žuto-crnih boja. Ustalio se na poziciji zadnjeg veznog igrača u svim kategorijama, a odličnim partijama u kadetskom timu zaslužio je poziv trenera profesionalnog pogona, čuvenog grčkog reprezentativca Trajanosa Delasa koji je predvodio selekciju Helena na EP 2004. godine u Portugaliji do šampionske titule.
"Odigrao sam dve godine u šampionatu U17, ali sam od ove jeseni u konkurenciji za prvi tim kod trenera Delasa. Zasad treniram i čekam šansu, još nisam potpisao ugovor."

AEK se posle brojnih problema s finansijama i huliganima tokom prošle sezone našao administrativnim putem u trećoj ligi, ali je plasman u viši rang sada gotovo osiguran. Klub je preuzeo Dimitris Melisanidis, brodovlasnik i naftaš, jedan od najbogatijih ljudi u Grčkoj, pa je po dolasku na čelo uprave u rad sportskog sektora uključio legendu AEK-a Dušana Bajevića.
"S Bajevićem sam u svakodnevnom kontaktu, on je prvi čovek predsednika Melisanidisa. Ne mogu zbog klupskih pravila da pričam o detaljima, ali ono što se meni čini na osnovu razgovora koje vodim sa Bajevićem je da on veruje u mene."

Živanovića odlikuje odličan pregled igre, precizan šut, tačan pas sa obe noge i pravovremeno postavljanje na terenu.
"Svi treneri su mi govorili da igram pametno. Uzor mi je moj drug i komšija na Ubu Nemanja Matić, a volim i kako igra naš Raća Petrović. Cilj mi je da napravim veliku karijeru u poznatom evropskom klubu, ali bih pre svega želeo da se izborim za mesto reprezentativca Srbije", jasan je Živanović.

Zahvaljujući akciji "Igraj za Srbiju" u Fudbalskom savezu Srbije su upoznati sa postojanjem talentovanog igrača u atinskom AEK-u.
"Kada je počela akcija, popunio sam i poslao formular sa svojim podacima. Posle tri ili četiri meseca stigao mi je iz FSS-a zvanični poziv na adresu AEK-a da dođem na sedmodnevne pripreme u Staru Pazovu. To je bilo značajno iskustvo za mene, jer sam video kako se radi u Srbiji i imao čast da treniram s dobrim igračima kao što su Andrija Živković, Danilo Pantić i Nemanja Radonjić."

SAMO ZVEZDA

Živanović u dresu AEK-a

Živanović navija za Crvenu zvezdu i kada bi se pojavila mogućnost da karijeru razvija u otadžbini, onda bi to učinio samo zbog poziva omiljenog kluba.
"To što navijam za Zvezdu naravno nije čudo za nekog ko potiče sa Uba, gde većina voli crveno-bele boje. Nisam razmišljao o mogućnosti da zaigram u Srbiji, ali ako bi se to i desilo, privukla bi me jedino želja da obučem crveno-beli dres", poručio je Živanović


tagovi

Srpski sinoviSrbijaNikola ŽivanovićGrčkaFK Crvena zvezdaAEK AtinaAEK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara