""
""

SRPSKI SINOVI: Srđan Sudar - ime sve govori!

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.03.14. | 10:06

Sudar, poreklom Hercegovac, uživa dok gleda majstorije švedskog Bosanca Zlatana Ibrahimovića, dok mu otac često priča o Princu s Neretve Dušanu Bajeviću

MOZZART Sport predstavlja Srđana Sudara, fudbalera švajcarskog Bazela, selekcije U17. Rođen je 3. maja 1997. godine u švajcarskom kantonu Bazeland, a fudbalom je počeo da se bavi već u četvrtoj godini zahvaljujući pokazanoj upornosti da već tako mali postavlja jedno te isto pitanje ocu Milanu:
"Kada ću početi da treniram? To pitanje sam stalno postavljao dok me tata nije odveo u klub Prateln u kojem sam igrao narednih osam godina, od 2001. do 2009. Stalno sam vežbao sa starijim dečacima, jer sam bio jedan od najboljih u svom godištu", kaže za MOZZART Sport Srđan Sudar.

Sa malim Pratelnom ređali su se trofeji i osvojeni turniri, nakon čega su usledili pozivi u regionalnu selekciju, pa onda i prva raspitivanja velikih švajcarskih klubova.
"Ne nosim ja tek tako prezime Sudar i prkosno ime Srđan, bio sam siguran da ću uspeti da se nametnem i zaslužim poziv poznatog kluba. Dogodilo se to 2009. godine kada me je Konkordija, partnerski klub Bazela, doveo u svoje redove. U njihovom timu dobio sam priliku da igram vrhunski fudbal za švajcarske prilike, jer smo se takmičili u konkurenciji najjačih ekipa."

Izabrane vesti

Najbolju sezonu Sudar je odigrao u prethodnom prvenstvu, kada se Konkordija dokopala titule državnog prvaka zahvaljujući njegovim golovima. Sve partije bile su dobro analizirane u Bazelovoj akademiji, ali se pre selidbe u najjači tim Švajcarske Sudar prvo upoznao sa radom u engleskoj Premijer ligi.
"Zahvaljujući prošloj sezoni zapazili su me lovci na talente iz Engleske. Bila je velika čast za mene što sam dobio priliku da treniram u kampu Vest Hema i da tako zapazim suštinsku razliku između fudbala koji se igra u Švajcarskoj i tamo gde je on najrazvijeniji. Englezi igraju oštro i forsiraju snagu, dok se u Švajcarskoj "čistije" igra.  

Bazel je dobio prednost zbog blizine porodice i škole koju Srđan završava, a novi odlazak na Ostrvo očekuje da usledi u seniorskom uzrastu.
"Trogodišnje iskustvo igranja u Konkordiji mi je mnogo pomoglo da razvijem one osobine koje mi donose prednost na terenu. Trudim se da lopta bude na sigurnom dok je u mom posedu i retko promašujem šanse kada mi se ukažu. Veoma sam dobar u skok igri, jer mi tu pomaže visina od 194 centimetra. Voleo bih da jednog dana, kada budem napuštao zemlju, pronađem pravi klub u Nemačkoj ili Engleskoj, jer bih se tamo kao klasični centarfor najbrže prilagodio stilu igre."

ZLATAN I PRINC

Sudar, poreklom Hercegovac, uživa dok gleda majstorije švedskog Bosanca Zlatana Ibrahimovića, dok mu otac često priča o Princu s Neretve Dušanu Bajeviću.
"Mnogo sam od oca slušao o Bajeviću, često me poredi s njim. Cilj mi je da napravim sličnu karijeru, a najsrećniji bih bio kada bih igrama i golovima zaslužio pozive reprezentacije Srbije i moje Crvene zvezde koja mi je u srcu. Znam da ću uspeti", zaključio je Sudar.


tagovi

Srđan SudarSrbijaSrpski sinovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara