""
""

SRPSKI SINOVI: Stefan Krstić - Srbin sa Kiprom srušio Nemce

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.03.14. | 10:44

MOZZART Sport predstavlja Stefana Krstića, fudbalera Olimpijakosa iz Nikozije i reprezentativca Kipra, člana selekcije U17. Rođen je 10. januara 1998. godine u Nikoziji, u braku Srbina i Kipranke.

Kao svestrani sportista, izuzetno nadaren za igre s loptom, Stefan Krstić se "tražio" nekoliko godina trenirajući istovremeno tenis i fudbal. Od desete godine napokon se opredelio za najvažniju sporednu stvar na svetu i to kao član mlađih kategorija prestoničkog Olimpijakosa.

Ubrzo se pokazalo da nije pogrešio. Pravi izbor potvrđen je i od strane trenera nacionalnog saveza koji su u njemu prepoznali potencijal za reprezentaciju, pozivajući ga  prvo u tim U13, a zatim i svaku narednu narednu selekciju.
"Bavljenje tenisom mi je pomoglo da ojačam noge i povećam eksplozivnost. Kao dečak sam bio u Srbiji na teniskom kampu na Bukulji koji je vodila legendarna Jelena Genčić. Iako sam i u tenisu imao sasvim dobre rezultate, posle toga počeo sam da se bavim samo fudbalom. Od šeste godine sam član Olimpijakosa i sada mogu reći da je fudbal moj život. Volim da ga igram, volim sve oko njega. Treniram šest puta nedeljno, subotom igram utakmice, a nedeljom individualno radim kada se moji drugovi odmaraju. Nije mi teško što sam mu se potpuno predao, jer ja znam šta je moj cilj i idem ka njemu", rekao je za MOZZART Sport Stefan Krstić.

Izabrane vesti

Kipar poslednjih godina izbija iz čaure večitog fudbalskog autsajdera, što su dobro na svojoj koži osetili i Partizan i Crvena zvezda, ali i mlada reprezentacija Srbije. Ulaže se u klubove, ali i u rad sa mladima, pa i talentovani Srbin plovi na tom renesansnom talasu kiparskog fudbala. Stefan na poziciji defanzivnog veznog igrača pokazuje sve osobine pravog lidera ekipe, što su i treneri prepoznali dodelivši mu kapitensku traku Olimpijakosa.
"Pred kraj prošle godine moja generacija U17 je ušla u istoriju kiparskog fudbala kao prva koja je pobedila reprezentaciju Nemačke. Igrali smo prijateljsku utakmicu i to po prvi put u mojoj karijeri pred 3.000 gledalaca. Za mene je to bilo neverovatno iskustvo, snažan impuls za sticanje samopouzdanja i potvrda sebi da samo radom i upornošću možemo, i moji saigrači i ja, napredovati jos više."

Stefan uspešno završava deseti razred gimnazije. Namerava da nastavi školovanje upisivanjem fakulteta za sportski menadžment.
"Cilj mi je da jednog dana zaigram u Ligi šampiona, ako je moguće sa klubom iz Srbije. Takođe, svoje obrazovanje želeo bih da nastavim u Beogradu, jer ga kao sin rođenog Beograđanina neizmerno volim."

KUSIĆ ĆE IGRATI ZA NEMAČKU!

Kada neće Srbija, hoće Nemačka! Talentovani "srpski sin" Filip Kusić, štoper Energi Kotbusa o kojem je MOZZART Sport pisao u septembru prošle godine, pozvan je u reprezentaciju Nemačke, selekciju U18 koju sa klupe predvodi bivši as Bajerna i Milana Kristijan Cige.

Kusić se nalazi na spisku od 20 igrača koji su pozvani na trodnevne pripreme.
"Zadovoljan sam što selektor Cige misli da sam dobar igrač, da zaslužujem šansu da pokažem talenat u najboljem timu U18  Nemačke. Ova sezona mi protiče u odličnim nastupima. Iako sam defanzivac već sam dao pet golova i hoću da do kraja sezone postignem 10, što bi za moju poziciju bio vrlo dobar učinak. Radujem se što mi se trud isplatio i što dobijam priliku da pokažem kako sam najbolji igrač na mestu štopera", rekao je za MOZZART Sport Kusić.

Podsećamo, Filip je rođen 1996. Godine (187 cm) i prošlog leta se iz Majnca preselio u Energi Kotbus.


tagovi

SrbijaSrpski sinovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara