""
""

Šta je sa spornim mandatima pred skupštinu Partizana? Opozicija kaže: Mijailović i Vukadinović mogu da glasaju

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.05.16. | 15:44

A ostavku Igora Duljaja usvaja tek novi predsednik... Bjekovićev tim uverava da nema ni prenošenja ovlašćenja

Šta će tek biti sutra kad je danas ovako napeto?

Tenzije u i oko Partizana podignute su na visok nivo, u susret vanrednom zasedanju skupštine kluba, na kojoj će delegati, njih 65, izabrati novo rukovodstvo i predsednika.

Izabrane vesti

Za fotelju prvog čoveka crno-belih boriće se Ivan Ćurković, u ime sadašnjih vlastodržaca i Nenad Bjeković, kao kandidat opozicije. Obojica smatraju da imaju većinu. Što je, možda, tačno. Zavisi kako ko broji.

---->>>Nenad Bjeković traži policijsku zaštitu: Vlast u Partizanu planira da baci suzavac na Skupštini

Sporno je, bar široj javnosti, da li pravo prisustva i glasa na skupštini imaju isključeni članovi ili oni protiv kojih se vodi disciplinski postupak. Takvi su, na primer, Ostoja Mijailović, koga je Partizan pre mesec dana izopštio iz članstva i na njegovo mesto delegirao Milorada Vučelića, kao i Dragoljub Vukadinović, protiv kojeg je u ponedeljak jutro pokrenut disciplinski postupak.

Tim povodom, opozicija je zatražila mišljenje profesora Upravnog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, Zorana Lončara, a on u dopisu ističe sledeće:
Član Skupštine kojem je izrečena bilo koja disciplinska mera ima pravo na žalbu protiv takve odluke Upravnom odboru Partizana u roku od 15 dana od dana njenog uručivanja, shodno članu 54, stavu 3. Statuta. Tek donošenjem drugostepene odluke od strane Upravnog odbora kluba izrečena disciplinska mera stiče svojstvo konačnosti i proizvodi pravno dejstvo na člana Skupštine. Iz svega navedenog proizilazi da na predstojećoj Skupštini član kojem je izrečena prvostepena disciplinska mera ima pravo da na Skupštini učestvuje sa pravima i dužnostima koja pripadaju svim članovima Skupštine“.

Opozicija, tačnije jedan od njenih članova, Ostoja Mijailović, zatražio je objašnjenje svog statusa od Ministarstva omladine i sporta. Dobio je sledeći odgovor:
„Član Skupštine ne može dati drugom licu ovlašćenje da ga predstavlja na sednici Skupštine, odnosno da u njegovo ime učestvuje u radu i donošenju odluka Skupštine sportskog udruženja“.

Pozicija i opozicija imaju različite poglede i na status Igora Duljaja, koji je nedavno podneo ostavku na članstvo u Skupštini. Prvi su već održali zbor i na njegovo mesto u Skupštini kooptirali Gorana Arnauta, dok su drugi opet konsultovali pomenutog profesora Lončara.
„Ostavku koju je podneo Igor Duljaj može konstatovati samo predsednik koji će biti izabran na Skupštini kluba. Do tog trenutka ostavka, bez obzira što predstalja njegov lični čin, ne proizvodi pravno dejstvo, pa se ne može pokrenuti ni postupak na izbor novog člana Skupštine“, napisao je Lončar.

 


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanOstoja MijailovićIgor DuljajDragoljub Vukadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara