""
""

Šta se dešavalo poslednjih 48 sati u operaciji "Falkao": Mendes zeznuo Real i Siti, Džeku propao transfer u Juve, Negredo poslednji saznao

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.09.14. | 15:33

Pravi džumbus je vladao poslednjeg dana prelaznog roka oko Radamela Falkaa, a mnogi klubovi su bili uključeni

Prelazak Radamela Falkaa iz Monaka u Mančester Junajted je definitivno posao koji je obeležio poslednji dan prelaznog roka i jedan od transfera koji će se dugo pamtiti. Ne samo zbog toga što je ceo svet čekao Radamela daleko posle isteka prelaznog roka, već i zbog toga što je Kolumbijac napravio pravi džumbus na pijaci u koji su bili uključeni još neki igrači i klubovi.

Izabrane vesti

Krenimo prvo od Monaka. Klub iz Kneževine nije ni planirao odlazak Kolumbijca, ali je na kraju kapitulirao.
“Nismo očekivali da će nas Falkao napustiti posle samo jedne sezone. To je bilo neplanirano. On je insistirao da ode i nisam srećan zbog toga. Bilo bi besmisleno da zadržimo nezadovoljnog igrača. Razumem bes navijača, ali to je fudbal”, rekao je Monakov sportski Vadim Vasiljev za L’Ekip.

Nezadovoljni transfer politikom kluba pojedini navijači Kneževa zatražili su da im se vrati novac od kupovine sezonskih karata. Ipak, Monako se nije ništa pitao. Žorže Mendes je vukao sve konce igre.

Ali nije samo Monako ostao iznenađen Falkaovim odlaskom. U finišu prelaznog roka, šest klubova je pokušavalo da dovede El Tigrea: Mančester Junajted, Real Madrid, Arsenal, Liverpul, Mančester Siti i Juventus!

Prvi je odustao Liverpul koji je kupio Balotelija, namirisao rat sa aždajama i odlučio da se ne kocka u toj trci. Potom se predao i Arsen Venger zbog visoke cene Kolumbijca, pa su u konkurenciji ostala četiri kandidata.

Real Madrid je želeo Falkaa, ali nije želeo da plati ogroman novac kao u slučaju Hamesa Rodrigeza. Nadali su se da će im dobre relacije sa Žoržom Mendesom pomoći da prođu jeftinije nego ostali. Ali Superagent nije želeo da pokloni ni cent… I naljutio je Florentina Pereza.
“Stvari sa Realom nisu mogle da se završe… Ako idete na pijacu i želite da kupite pantalone i košulju, onda izaberete koje su to pantalone i košulja i potom platite za njih. Real Madrid je odlučio da ne plati i mi tu ništa nismo mogli. Radamel je bio spreman i na neke ustupke, ali Real je birao kako će uložiti svoj novac i izabrao je drugačije”, rekao je Radamel Garsija, otac novog napadača Mančester Junajteda.

Očigledno da su u Realu odlučili da ipak prođu sa jeftinijom varijantom i doveli su Čičarita Ernandeza. Dva dana pre kraja prelaznog roka, i Juventus je odustao. Italijani su svo vreme pokušavali da dogovore pozajmicu, Marota je majstorski pregovarao, bio na pragu dogovora... Eto zašto je jedino Gazeta insistirala na toj priči i još jednom pokazala da je najozbiljniji list na Apeninima. Ali, kada su prebogati mančesterski klubovi uleteli u priču, Juve je morao da se povuče. U toj partiji pokera, Italijani nisu smeli da idu dalje sa slabijim kartama od rivala.

Marota je reagovao munjevito i počeo pregovore sa Edinom Džekom, svestan da je Mančester Siti blizu dogovora sa Falkaom. Sportski direktor Juvea je lako ubedio Građane da mu pozajme Edina Džeka za kojeg su tada u Sitiju u tom trenutku mislili da je višak kao četvrti špic, pošto je Negredo bio u boljoj poziciji. Džeko je prihvatio, čak se i dogovorio sa Marotom oko godišnje plate od pet miliona evra.

A, onda je uleteo Mančester Junajted! Na scenu stupa Žorž Mendes. Izabrao je Crvene đavole sa kojima je ovih dana bio u konstantnom kontaku zbog Roha i Di Marije i sklopio je najbolji dil za sebe i igrača. Namirisao je njihovu paniku i očaj.

Junajted je pristao na sve što mu je Superagent tražio. U nedelju uveče, Mendes i Falkao su izabrali Junajted, a informaciju je jedini ekskluzivno objavio Radio Monte Karlo i držao se te priče, dok su drugi mediji bojažljivo vrteli glavom i dalje u uverenju da Tigar ide u Mančester Siti. Real je automatski aktivirao dogovor sa Čičaritom i potpisao ugovor.

U ponedeljak ujutro je sve već bilo gotovo. Mendes je obavestio Mančester Siti da su ispali iz trke, avion iz Nice sa Falkaom je u popodnevnim časovima krenuo ka Mančesteru, ali ne zbog Sitija. Istovremeno, Mendes je tim potezom uslovio još jedan transfer i dodatno napunio džepove. Džeko je izgubio strpljenje, rešio da ostane u klubu jer će opet imati minutažu i odbio je selidbu u Juventus.

Koketirajući sa prijateljom Peterom Limom koji je na čelu Valensije i kojem su propali svi pokušaji da dovede rasnu “devetku”, Mendes je Građane doveo u pat-poziciju. Begiristain je morao da se reši jednog špica. Mendes je poslao ponudu Valensije za Negreda, Građani su morali da pristanu… 


tagovi

ArsenalEngleskaEvropaFrancuskaItalijaJuventusLiga 1LiverpulMančester SitiMonakoPremijer ligaPrimeraRadamel FalkaoReal MadridSerija AŠpanijatransferi2014Žorž Mendeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara