""
""

Stakleni čovek je izdržao najviše

Vreme čitanja: 1min | uto. 10.10.17. | 23:59

"Četrnaest godina nositi dres Holandije je prelepa stvar", kaže legendarni Holanđanin

Arjen Roben je od večeras i zvanično reprezentativni penzioner. Kapiten Holandije odigrao je poslednju utakmicu u dresu Lala i istu krunisao sa dva pogotka u mrežu Švedske, što na kraju nije bilo dovoljno da bi se napravila senzacija i obezbedilo mesto u baražu.

Izabrane vesti

Zbogom, Arjene! I ne plači, bilo je uživanje gledati te (VIDEO)

Roben je za Holandiju odigrao 96 utakmica i pribeležio 37 golova, čime se izjednačio na večnoj listi sa Denisom Bergkampom. Ispred njih ostaće samo Robin van Persi sa 50, odnosno Klas Jan Huntelar sa 42 i Patrik Klajvert sa 40 pogodaka.
"Čovek od stakla izdržao je najduže", ozvaničio je Roben odlazak u penziju s osmehom na licu, uz šalu na račun povreda koje su mu umalo potpuno upropastile karijeru.
"Razmišljao  sam o ovom danu jako dugo i penziji generalno, ali sam odlučio da ipak nastavim. Imam 33 godine, igram u najvećem klubu u Evropi, ali sam doneo odluku. Želim da se koncentrišem na klub, a vreme je da predam štap mladima", dodao je legendarni Holanđanin. 

Arjen Roben je Holandiju vodio na tri Evropska prvenstva (2004, 2008, 2012) i isto toliko Mundijala (2006, 2010, 2014).
"Svetska prvenstva 2010. i 2014. godine su moje najlepše uspomene na reprezentaciju. Bili smo čvrst tim, veoma povezan. Jako sam uživao u svemu. Četrnaest godina nositi dres Holandije je prelepa stvar", odjavio se Roben i dobio stojeće ovacije holandskih novinara. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Arjen Robenreprezentacija Holandijereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara