Stari znanci u novom takmičenju

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.09.18. | 15:57

Estonija dočekuje Grčku na startu Lige nacija

Grčka u novo takmičenje pod okriljem UEFA kreće tek od treće divizije, a u prvom kolu Grupe 2 sastaje se sa starim znancima iz kvalifikacija za minulo Svetsko prvenstvo, Estonijom. Inače, u tom takmičenju Heleni su u Talinu slavili s 2:0, dok je njihov duel u Pireju završen bez golova.

A upravo su posle tog gostovanja u Grčkoj Estonci podigli samopouzdanje, jer su u potonja dva meča kod kuće slavili nad Kiprom i Gibraltarom, da bi u poslednjem kolu na svom terenu ipak izgubili s 2:1 od Bosne i Hercegovine. I pored tog poraza na kraju selekcija u plavim dresovima završila je kao četvrta u grupi, ostavivši iza sebe već pomenute selekcije Kipra i Gibraltara, što je sačuvalo na klupi selektora Martina Rejma. Doduše, njegovi izabranici su u poslednjim prijateljskim mečevima dosta oscilirali, s tim da su uspeli da pobede Litvaniju kod kuće i izbore remi sa Švedskom u gostima, dok su poraženi na strani od Gruzije i Letonije, kao i kod kuće od Maroka. Estonija je danas oslabljena neigranjem kapitena Ragnara Klavana, a u sastavu nema ni dvojice igrača sa preko 100 nastupa u reprezentaciji, Dimitrijeva i Kruglova.

Izabrane vesti

Grci su u proteklim kvalifikacijama za SP imali čak osam bodova više od Estonije, ali za selektora Mihaela Skibea je bilo mnogo bitnije to što su bili bolje plasirani od Bosne i Hercegovine, tako da su kao drugi u grupi izborili plasman u baraž. Ali, tu se baš i nisu dobro proveli protiv Hrvata, koji su ih najpre na svom terenu deklasirali s 4:1, da bi onda i u revanšu u Pireju rutinski došli do remija bez golova. Posle još jedne neuspešne epizode u kvalifikacijama, Grci su odigrali tri prijateljska meča, a u njima su zabeležili poraze od Švajcarske i Saudijske Arabije, dok su uspeli da savladaju Egipat. Za prva dva duela s Estonijom i Mađarskom pozive nisu dobili golman Kapino, defanzivci Retsos, Papadopulos i Stafilidis, kao i veznjaci Samaris i Tahtcidis.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:45 6018 LNGRC Estonia - Greece ug 0-2 1,41
Ukupna kvota1,41

LIGA C, GRUPA 2 - 1. KOLO

Subota
18.00: (2,30) Finska (2,95) Mađarska (3,60)
20.45: (4,80) Estonija (3,30) Grčka (1,85)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjereprezentacija Grčkereprezentacija EstonijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara