Stigao Jaja i ispraznio klupsku kasu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.09.18. | 09:24

Doček o kome se priča u Grčkoj i Evropi...

Mnogo se spekulisalo gde će Jaja Ture nastaviti karijeru posle odlaska iz Mančester Sitija. Javnost se komešala zbog Jaje gotovo čitavog leta, a Jaja je rutinski odugovlačio, odugovlačio, lagano odmeravao ponude sve dok nije odbrao - Olimpijakos. Naravno, odabrao je tek pošto je do poslednjeg dana iscedio poduži godišnji odmor. Šta ćete, može mu se...

A pre samo nekoliko dana Tureov menadžer hvalio se po Tviteru kakao je njegov štićenik uspešno prošao lekarske preglede u Londonu i kako će uskoro potpisati novi ugovor. Nagađalo se - Arsenal, Totenhem, Fulam, Votford... Vest Hem i Kristal Palas odmah su izbačeni iz kombinacije jer je agent poručio da je Jaja šampion i da ne može da igra za klubove koji se bore za opstanak. Ispostavilo se da je to bio dobar dribling gospodina Dmitrija Seljuka. A možda i podizanje cene. 

Izabrane vesti

U svakom slučaju Jaja Ture je sinoć stigao u Pirej i stavio paraf na jednogodišnji ugovor. Ako je ono i bilo radi podizanje cene - bilo je uspešno. Kako javljauu Grci nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače za 10 meseci zaradiće 2.450.000 evra, plus 2.000.000 samo za potpis, što će ga učiniti daleko najplaćenijim igračem u Grčkoj. 

Inače, doček je kao i uvek kada je Olimpijakos u pitanju bio veličanstven...

Podsetimo, Jaja Ture vraća se u Oli posle 13 godina. On je među crveno-bele prvi put stigao 2005. iz Metalurga iz Donjecka za blizu 3.000.000 evra. Potom je preko Monaka i Barselone otišao u Siti 2010. i tog momenta postao najplaćeniji igrač sveta.

Iza najtrofejnijeg kluba Grčke je jako loša sezona. Posle 20 titula u 22 sezone u prošloj je zauzeto tek treće mesto, pa je primarni zadatak vraćanje titule u Pirej. Jaja Ture trebalo bi da bude garant uspeha. 


tagovi

Jaja TureLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara