Stigla ponuda za Paulinja - 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.07.18. | 11:05

Katalonci su raspoloženi da ga prodaju posle samo jedne sezone

Barselona ne želi dugo da čeka s planiranjem tima za narednu sezonu, a prodaja Brazilca Paulinja posle samo godinu dana je izgleda gotova stvar.

Katalonski Sport je objavio jutros da je transfer brazilskog reprezentativca ovog leta vrlo realan scenario posebno što je na Nou Kamp zaista stigla ponuda jednog kineskog kluba, za koji je kasnije otkriveno da je Gvangdžou. Obeštećenje bi trebalo da iznosi 50.000.000 evra plus bonusi, a i sam fudbaler je spreman da se vrati u Aziju posle samo godinu dana u Španiji. Takođe, njegova prodaja bi Barsi omogućila da se pojača.

Izabrane vesti

Agent Paulinja već nekoliko dana je u Barseloni kako bi razmotrio opcije za svog klijenta. Upravo on je juče odneo ponudu na Nou Kamp, a u Barseloni su zatražili garancije da je ponuda ozbiljna u šta su se sami uverili kasno sinoć. Katalonci sada čekaju da im se dostavi zvanična dokumentacija pre nego što obelodane konačnu odluku, ali već sada smatraju da je prodaja Paulinja dobar potez i o toj nameri su već izvestili trenera Ernesta Valverdea koji se složio s prodajom.

Suština je da će, ukoliko proda Brazilca za 50.000.000 evra, Barselona ponovo imati ekonomasku moć da dovede prvoklasno pojačanje. A jasna namera je dovesti kvalitetnog centralnog vezistu koji treba da zameni Andresa Inijestu sledeće godine. Trener Valverde želi kompletnog fudbalera sredine terena, ali za sada nisu počeli pregovori ni sa jednim kandiatom.

Sport navodi i da je Paulinjov menadžer ponudio Barseloni Vilijana iz Čelsija. Njegovi kvaliteti se sviđaju svakom treneru, ali Brazilac u ovom trenutku nije prioritet za Katalonce jer Ernesto Valverde želi da pruži priliku talentovanom Francuzu Usmanu Dembeleu da se dokaže sledeće sezone.

U svakom slučaju, Katalonci moraju da požure s prodajom Paulinja jer se pijaca u Kini zatvara 11. jula, pa bi transfer Brazilca mogao da bude relizovan već sledeće nedelje.

Foto: Action Images


tagovi

PaulinjoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara