""
""

Stiže Rikardinjo, a sa njim i strašni Kardinal: Već smo pokazali da možemo da ih zaustavimo!

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.16. | 13:32

"Mi nemamo šta da izgubimo, znamo ih, nekoliko puta smo igrali na Evropskim prvenstvima, a poslednju utakmicu smo ih i pobedili. Mislim da oni ovde imaju malo strah od nas jer igramo pred domaćom publikom", kaže iskusni Slobodan Rajčević

Futsal reprezentacija Srbije odrađuje završne pripreme za prvi meč baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Kolumbiji protiv selekcije Portugalije, koji je na programu u utorak od 20.15 u Beogradskoj areni.

Izabrane vesti

Izabranici selektora Ace Kovačevića dobro su upoznati sa kvalitetom rivala, koga su savladali na nedavnom Evropskom prvenstvu u Beogradu, ali sa ekipom takvog kvaliteta nikada ne bi smelo da dođe do opuštanja.
"Odigrali smo dosta utakmica sa njima u poslednjih četiri-pet godina. Utakmica sa Evropskog prvenstva mora da ode u zaborav. Portugalija je na neki način favorit u ovom meču, iz nekoliko razloga. Imaju dva igrača koja igraju u najboljoj evropskoj ekipi Intervju Muvistar. To su Rikardinjo i Kardinal, koji nije igrao protiv nas na Evropskom prvenstvu. Rikardinjo igra fantastično u Španiji, dok ostali igraju u najboljim portugalskim timovima Sportingu i Benfici. Imaju jedan dobar, koncentrisan kvalitet. Naravno, i mi imamo svoje adute. Pokušaćemo da izađemo neporaženi iz ove utakmice. Odnos šansi je 60:40 na njihovu stranu, ali ako naši igrači budu nadahnuti kao na Evropskom prvenstvu možemo da napravimo iznenađenji i prtotiv Portugalije", rekao je Kovačević za Sportnetvork.

Recept za čuvanje Rikardinja se pokazao kao pravi na nedavnom turniru u našoj zemlji.
"Mi ćemo pokušati da primenimo nešto slično kao na Evropskom prvenstvu, gde smo ga u većem delu utakmice prilično dobro zatvorili. Ali, on je nepredvidiv igač, iznenadi i sebe u pojedinim trenucima. Napravili smo dobar skauting njihovih utakmica na Evropskom prvenstvu i to ćemo narednih dana analizirati i pokušati da ga zaustavimo".

Publika u Beogradskoj areni bi mogla da napadne i svetski rekord po poseti, koju u ovom trenutku drže Brazilci sa 15.500 gledalaca na jednom meču.
"Imamo informacije da se karte dobro prodaju, ja očekujem da poseta bude slična kao na Evropskom prvenstvu, ako ne i bolja. To bi stvarno bio veliki podsticaj ne samo za našu ekipu, već bi to još jednom bila velika promocija futsala u našoj zemlji", dodao je Kovačević.

Iskusni Slobodan Rajčević smatra da nema nikakvih nepoznanica pred ovaj meč.
"Mi nemamo šta da izgubimo, znamo ih, nekoliko puta smo igrali na Evropskim prvenstvima, a poslednju utakmicu smo ih i pobedili. Mislim da oni ovde imaju malo strah od nas jer igramo pred domaćom publikom. Nadam se da će biti puna Arena, da ćemo ponovo imati vetar u leđa i da će nam ova fantastična publika pomoći da ostvarimo još jedan veliki uspeh", rekao je Rajčević.

Revanš meč u Portugaliji igra se 12. aprila.

(FOTO: MN press)


tagovi

SrbijaSP u futsaluSlobodan RajčevićRikardinjoreprezentativni fudbalKardinalfutsalBaraž za SP u futsaluAca Kovacevic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara