"Slaviša Stojanović na treningu Crvene zvezde"
"Slaviša Stojanović na treningu Crvene zvezde"

Stojanović protiv ’jutjub’ pojačanja; veruje u Lazića i Krnetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.13. | 21:13

Trener Crvene zvezde ne želi da se zaleće dovođenjem neproverenih igrača, već se zalaže za šansu mladim igračima. Arauho i dalje u igri

Slaviša Stojanović na treningu Crvene zvezdeDugo očekivani Upravni odbor Crvene zvezde nije dao odgovor na pitanje ko će postati novi štoper beogradskog kluba, ali je spisak potencijalnih rešenja barem značajno skraćen na inicijativu - trenera Slaviše Stojanovića.

Šef struke crveno-belih je, naime, "iskočio iz koloseka" i javno se usprotivio dovođenju neproverenih igrača, koje menadžerske agencije nude i kao "potvrdu kvaliteta" prilažu snimke sa utakmica na kojima svako izgleda kao ala od igrača.

Izabrane vesti

Stojanovićeva ideja je da se dovode isključivo igrači koji su praćeni po nekoliko meseci ili su od ranije poznati ljudima iz Zvezde. Čak je i upravi kluba predočio svoj spisak želja, ali se odmah ogradio rekavši da niko od njih nije besplatan te da nije siguran da crveno-beli mogu finansijski da isprate te zahteve.

Spokojnost u njegovim potezima, kako saznaje MOZZART Sport, dolazi iz zadovoljstva onime što je video za kratko vreme u Zvezdi, tačnije partijama Darka Lazića (1994) i Jovana Krnete (1992), iako je ovaj prvi na pripremama u Sloveniji korišćen kao desni bek da bi na turniru u Švajcarskoj bio postavljen na sredinu terena. I odmah se pokazao kao igrač na kojeg može da se računa. Stojanović je uveren da je, pogotovu kada se na startu evropskih kvalifikacija ne očekuje baš preterano težak posao, bolje istrpeti mlade igrače, nego trošiti novac za fudbalere sumnjivog kvaliteta.

Što je, doduše, suprotno ranijim izjavama Zorana Stojadinovića, koji je javno govorio da je uvek pre za rizik. Uprava kluba, ipak, nije odbacila sve predloge sportskog direktora.

Peruanac Miguel Arauho i te kako je interesantan crveno-belima, jer mu je tek 18 godina, a kao i Lazić može da pokrije i mesto štopera i mesto uz desnu aut liniju.

Naravno, sve ovo važi za večeras, a kako su nas nedavna dešavanja u Ljutice Bogdana naučila - situacija može da se za samo nekoliko sati izvrne za 180 stepeni.

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

FK Crvena zvezdaDarko LazićJovan Krnetapripreme 2013Slaviša StojanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara