"Slaviša Stojanović"
"Slaviša Stojanović"

Stojanović: Strpljenjem do uspeha! Golman Bezotosni Ahilova peta Černomoreca

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.13. | 12:49

„Moraćemo što češće da šutiramo sa distance. I tokom pripremnog perioda i u Odesi nismo koristili mnogo taj segment igre iako imamo šutere. Sada bi bilo dobro da to radimo, pogotovo što oni igraju zgusnuto u bloku između 16 i 20 metara“, rekao je Stojanović

Slaviša StojanovićTrener Crvene zvezde Slaviša Stojanović najavio je da njegovi izabranici neće od početka jurišati na gol Černomoreca u revanšu 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope kako bi brzo istopili prednost tima iz Odese. On je poručio da Milijaš i drugovi moraju da budu skoncentrisani i da nikako ne sme da ih zavede euforična atmosfera u Ljutice Bogdana i želja navijača da se što pre matira golman Mornara.

Bivši selektor Slovenije rekao je da ima nekoliko dilema kada je u pitanju startna postavu i da već sada zna ko će činiti poslednji bedem ispred Bajkovića. To znači da će umesto Jovana Krnete mesto zauzeti Novak Martinović.
„Znamo šta moramo da napravimo. Imali smo vremena tokom ove sedmice da se odmorimo i da se spremimo za utakmicu. Sve što je bilo potrebno uradili smo, a sad nam ostaje da damo maksimum kako bi na kraju mirne glave podvukli crtu“, rekao je na početku obraćanja Stojanović.

Trener Zvezde kaže da je Černomorec i protiv Metalurga iz Donjecka 1:0) potvrdio formu i da se videlo da ima paklenu kontru koja može da  napravi ozbiljne probleme.
„Oni kažnjavaju baš svaku grešku. Sve što smo znali o Černomorecu još jednom se potvrdilo. Veoma su kompaktni, brzo se transformišu iz faze odbrane u fazu napada. Međutim, kao i svaka ekipa na svetu, i oni imaju mana koje ćemo pokušati da iskoristimo“.

Nije hteo javno da ih obelodani, ali mladi stručnjak je između redova istakao da je Ahilova peta tima iz Odese golman Bezotosni i zato je skovao deo ofanzive taktike.
„Moraćemo što češće da šutiramo sa distance. I tokom pripremnog perioda i u Odesi nismo koristili mnogo taj segment igre iako imamo šutere. Sada bi bilo dobro da to radimo, pogotovo što oni igraju zgusnuto u bloku između 16 i 20 metara“.

Iako je Zvezdi brzi gol grozničavo potreban, Stojanović je rekao da neće menjati formaciju koju insistira od dolaska na klupu srpskog vicešampiona. To znači da će Ukrajincima suprostaviti tim sa jednim špicem.
„Nećemo mnogo da menjamo sistem igre. Možda samo promenimo nekim igračima mesto na terenu. Takođe, mogu da se reše dileme u odbrambenoj liniji, dok kod ostalih delova tima ima male dileme“.

Zvezda je u Odesi primila tri gola gotovo na istovetan način. Stojanović se nada da su njegovi izabranici naučili nešto iz sopstvenih grešaka.
„Moraćemo da osujetimo njhove duge lopte ka napadačima, takođe moramo da budemo taktički bolje postavljeni, da se zna ko izlazi na te lopte. Na kraju poručio bih igračima i navijačima da moramo da budemo strpljvi. Utakmica traje 90 minuta", podseća Stojanović.

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

ČernomorecFK Crvena zvezdaEvropaLiga EvropeSlaviša Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara