""
""

Stop Barsi na Mestalji iako je Suarez nastavio seriju, a Enrike prvi put izveo najjači tim (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.12.15. | 22:33

Trka za titulu deluje zanimljivije, Valensija najavila bolje dane, Geri Nevil gledao sa tribina

Konačno je neko zaustavio i Barselonu! Trka za titulu u Primeri više ne izgleda tako jednobojno, Atletiko sada za Kataloncima kasni samo dva boda. Posle šest uzastopnih pobeda u prvenstvu, Barselonu je stopirala Valensija na krcatoj Mestalji u sjajnom ambijentu - 1:1.

Izabrane vesti

Prvi put u sezoni Barselonin trener Luis Enrike je u šampionatu izveo najjači tim koji ima na raspolaganju: Bravo - Alves, Pike, Maskerano, Alba - Buskets, Rakitić, Inijesta - Mesi, Suarez, Nejmar. Poslednji put kada je Barsa igrala u Primeri u ovom „super sastavu“ bilo je to u maju protiv Kordobe kada su Katalonci slavili sa brutalnih 8:0. Večeras su morali da se zadovolje bodom protiv odlične Valsenije kojoj je smena trenera očigledno prijala iako Geri Nevil nije vodio večerašnji meč već je iz svečane lože posmatrao utakmicu.

Barsa je napadala svim silama, bila bolja u prvom proluvremenu, stvorila zrelije prilike, ali nije bilo završnice. Mesi je propustio stopostotnu šansu posle fantastičnog prodora Nejmara, dok je Suarez u idealnoj situaciji „dva na jedan“ bio neprecizan u dodavanju za Brazilca. Imala je i Valensija svoje šanse, ali se mreže do poluvremena nisu tresle.  

Utakmicu je odblokirao Luis Suarez pogotkom u 59. minutu posle sjajne lopte Lea Mesija. Urugvajac je bio u sumnjivoj pozivciji, na granici ofsajda, ali sudija nije digao zastavicu. Suarez se stuštio ka golu rivala i zakucao loptu u bližu ugao golmana Domeneka. El Pistolero igra najbolji fudbal u karijeri, ovo mu je bila osma uzastopna utakmica na kojoj je bio strelac! 

Barsa je potom imala i sjajnu šansu preko Nejmara koji je promešao odbranu Valesnije, ali za malo bio neprecizan za 2:0. Valensija nije odustajala i uz podršku sa tribina nijednog trenutka nije davala gostujućoj odbrani vremena da se odmori.

I konačno je u 86. minutu eksplodirala Mestalja! Pako Alakser je majstorski primio loptu pored Pikea i Maskerana, vezao ih za sebe, a onda prelepo proigrao Santija Minu koji je u postigao prvenac u pravom momentu i spasao poraza Slepe miševe.

Primera, 14. kolo:

Subota:

Real Madrid - Hetafe 4:1
/Benzema 4, 16, Bejl 35, Ronaldo 38 - Aleksis 70/

Granada - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)
/Godin 20, Grizman 76/

Valensija - Barselona 1:1 (0:0)
/Mina 86 - Suarez 59/

22.00: Deportivo La Korunja - Sevilja
22.05: Betis - Selta

Nedelja:

12.00: Real Sosijedad - Eibar
16.00: Viljareal - Rajo Valjekano
18.15: Sporting Hihon - Las Palmas
20.30: Atletik Bilbao - Malaga

Ponedeljak:

20.30: Espanjol - Levante             

(FOTO: Action images)


tagovi

ValensijaŠpanijaSanti MinaPrimeraLuis SuarezEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara