""
""

Stop za Dortmund! HSV razmontirao Milionere, Humels nije znao gde bije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.15. | 22:54

Defanzivac Dortmunda postigao baš lep augotol, a Gojko Kačar igrao za HSV do 71. minuta

Ako za neku ekipu u Bundesligi možete da kažete da se nikad ne zna kako će odigrati, onda je to Hamburg. Nekadašnji šampion Evrope večeras je na svom terenu pobedio Borusiju Dortmund u jednom od derbija 13. kola Bundeslige i pokazao da sa na severu Nemačke i dalje igra dobar fudbal.

Izabrane vesti

Na brutalan način su igrači Hamburga prekinuli niz Borusije od sedam pobeda, ali su im u tome umnogome pomogli i sami Milioneri.

Doprinos velikoj i važnoj pobedi tima iz najveće nemačke luke dao je i srpski internacionalac Gojko Kačar koji je igrao do 71. minutu, kada ga je zamenio Mihael Gregorič.

Statistika je bila potpuno na strani Borusije koja je imala i veći posed lopte i tri puta više šuteva ka golu, ali ništa nije vredelo.

Tako je, na primer, Mats Humels u 55. minutu glavom posle kornera zatresao sopstvenu mrežu na način kojeg se ne bi stideli ni najbolji engleski centarfori starijeg kova kao što je Alan Širer.

Otprilike je tu i bio kraj bilo kakvim ambicijama Borusije koja je delovala loše, a trener Tomas Tuhel moraće očigledno još da “šteluje“ sve šrafove u timu koji je delovao baš dobro u prethodnom periodu.

Već posle prvog poluvremena bilo je jasno da će Borusija teško uspeti da izvuče nešto više na gostovanju koje joj ionako nije baš prijalo gledajući statistiku i istoriju.

Hamburg je poveo u 19. minutu preko Pjera Lasoge koji je iskoristio penal, a vođstvo raspoloženog domaćina duplirao je Luis Holtbi četiri minuta pre kraja utakmice.

Pogodak snalažljivog Pjera Emerika Obamejana u 86. minutu utakmice nikako nije mogao da zamaskira nedostatke u igri Borusije koji su se i ovaj put pre svega ogledali u lošoj realizaciji.

HSV je još jednom pokazao da ume da igra protiv Milionera jer mu je ovo peta pobeda u poslednjih osam međusobnih duela.

Utakmica je kasnila 15-ak minuta zbog gužvi u saobraćaju i pojačane kontrole prilikom ulaska na stadion, a sve zbog straha od mogućih terorističkih napada.

Večerašnji rezultat mogao bi da iskoristi minhenski Bajern, aktuelni šampion, koji i sam u subotu ima nezgodno gostovanje Šalkeu u Gelzenkirhenu.



Bundesliga, 13. Kolo:

Petak:

Hamburger – Borusija Dortmund 3:1 (2:0)
/Lasoga 19 (pen), Holtbi 41, Humels 55(ag) – Obemajan 86/

Subota:

15.30: Menhengladbah – Hanover
15.30: Volfsburg – Verder Bremen
15.30: Štutgart – Augsburg
15.30: Ajntraht Frankfurt – Bajer Leverkuzen
15.30: Keln – Majnc
18.30: Šalke – Bajern Minhen

Nedelja:

15.30: Herta – Hofenhajm
17.30: Ingolštat - Darmštat

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action images)

 


tagovi

NemackaGojko KačarBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara