""
""

Štoperi drmaju pijacom: Vermalen „najavio“ transfere Nastasića, Mangale, Benatije, Vlara, Savića...

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.08.14. | 16:24

Očekuje se prelazak srpskog defanzivca u redove Tobdžija, ali i još neki zanimljivi transferi

Bez dileme, štoperi su ovih dana zvezde prelaznog roka. Mnogi veliki klubovi traže pojačanja u srcu odbrane, a najavljeni prelazak Tomasa Vermalena iz Arsenala u Barselonu će izazvati još neke velike transfere.

Izabrane vesti

Matija Nastasić je sada veoma blizu selidbe u Arsenal. Pošto je Luj van Gal odustao od Tomasa Vermalena i prepustio ga Barseloni ne želeći da uključi Krisa Smolinga u transfer, Arsenal sada mora svim silama da krene ka dovođenju Srbina.

Mančester Siti je sve završio oko kupovine Elijakima Mangale iz Porta i za njegovu zvaničnu promociju samo čeka ponudu Arsenala i prodaju Nastasića. Sada je na Vengeru da zavuče ruku u džep i plati obeštećenje za Srbina.

To bi značilo i probleme za Juventus koji se takođe nadao dovođenju Nastasića, ali nije poslao adekvatnu ponudu. Budući da su Bjankoneri izvisili i u pokušaju da dovedu Škordana Mustafija, jedino im ostaje šansa da uzmu Stefana Savića iz Fiorentine kako bi rešili probleme uzrokovane povredama Bonućija i Barzaljija.

S obzirom da je Van Gal na pomentui način digao ruke od Vermalena, sada će sve snage usmeriti na dovođenje Mehdija Benatija iz Rome i to će ga verovatno koštati oko 35 miliona evra. Svesna je i Roma da će teško zadržati svog najboljeg defanzivca i već radi na pronalaženju njegove zamene iako su još ranije doveli Astorija. Prva meta Vučice je postao Vlad Kirikeš iz Totenhema, a Sparsi se nadaju da će prodajom Kirikeša dobiti novac i osloboditi mesto za dovođenje Matea Musakija iz Viljareala.

Ishod svea toga čeka i Lacio. Naime, Rimljani se posle kupovine Strefana De Fraja nadaju dovođenju njegovog partnera iz odbrane reprezentacije Holandije - Rona Vlara. Međutim, Vlar je Van Galova B opcija ako ne dođe Benatija, pa Lacijali sada navijaju da gradski rival proda Benatiju čime bi ime se otvorio put do Vlara koji je odbio novi ugovor u Vili.

Još jedna zanimljiva vest vezana za štopere je da će Murinjo pokušati da dovede Rafaela Varana iz Real, nudeći novac i Petra Čeha za uzvrat, ali je malo verovatno da će Kraljevski klub pristati na ovu ponudu. Murinjova rezervna varijanta je da prekomanduje Baneta Ivanovića na štopersku poziciju o čemu se sve češće priča...

(FOTO: Action images)

 


tagovi

transferi2014Tomas VermalenStefan SavićŠpanijaReal MadridSerija ARon VlarRomaEngleskaPrimeraPremijer ligaMatija NastasićMehdi BenatijaEvropaLacioJuventusItalijaElijakim MangalaČelsiArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara