""
""

Velika je mačka taj Aduric! Valensiju je samleo u dva poteza! Šta se dešava sa Slepim miševima?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.09.16. | 18:10

Četiri vezana poraza, nijedan bod, dno tabele...

Nema potrebe da u ovakvoj situaciji potežemo onu staru, možda već i izlizanu floskulu da je forma prolazna, a klasa večna. Dovoljno je samo da pogledamo Arica Adurica i da sve bude jasno i načisto. Ovaj čovek tako lako odoleva pritisku vremena i trendovima modernog fudbala da će nam najiskrenije biti jako žao kada bude došao dan njegovog odlaska u penziju. Jer, Aric Aduric predstavlja dušu Atletika i ideal za koji se klub iz Bilbaoa bori svih ovih godina. Jednostavno je neuništiv - 2:1. 

Izabrane vesti

A kao takav u dva poteza je samleo Valensiju, o čijoj igri od starta ove sezone može da se napiše samo jedna reč - sramno. To nije klub koji je krajem prošlog i početkom ovog veka bio među najdominantnijim u španskom i evropskom fudbalu. Sada se Valensija pretvorila u menadžersku tvorevinu za preprodaju igrača, bez jasnog plana i cilja. A kao takva pitanje je da li zaista zaslužuje mesto u eliti možda i najjače lige na svetu. 

Mada tematika propasti Valensije zaslužuje odvojeni tekst i analizu, nemoguće je bar ovako kratko ne pomenuti da klub sa istoka Španije sve više posrće i gubi i poslednje trunke nekad blistavnog sjaja. 

Jeste Valensija povela od drugog minuta golom Alvara Medrana, ali to je praktično bila jedina i poslednja prava šansa za goste na utakmici. Atletik nije igrao fudbal van nekih zacrtanih okvira, ali je uradio dovoljno da mirno preokrene rezultat i osigura nova tri boda i drugu pobedu zaredom. 

Sve zahvaljujući 35-godišnjem majstoru, koji je po ko zna koji put pokazao da ima instikt pravog ubice na terenu. Prvi njegov pogodak na meču stigao je posle slobodnog udarca s desne strane. Gotovo iz „mrtvog ugla“ zalet je uzeo Benat i gotovo savršeno pronašao svog golgetera, a njegova jednstavna reakcija na kolena je bacila golmana Alvesa. Igrao se 24. minut.

A onda, u samom finišu prvog poluvremena akcija iz udžbenika koju je započeo Benat i reakcija neponovljivog Adurica i lob udarac za televizijske špice. Alves je mogao samo pogledom da isprati novu lepoticu baskijskog strelca, za koga će Bilbao teško naći zamenu jednog dana.

Bio je to četvrti uzastopni poraz Valensije u četiri odigrana kola. Jedini klub bez osvojenog boda dosad, zakucan na samo dno. Ima li spasa za Slepe miševe?

PRIMERA, 4. KOLO:

Petak:

Betis – Granada 2:2 (2:2)
/Alegrija 36, 61 – Karsela Gonzalez 13, Bueno 33/

Subota:

Leganes – Barselona 1:5 (0:3)
/Gabrijel 80 - Mesi 15, 55, Suarez 31, Nejmar 44, Rafinja 64/

Atletiko Madrid – Sporting Hihon 5:0 (3:0)
/Grizman 2, 31, Gameiro 5, Tores 71, 91/

Eibar – Sevilja 1:1 (0:1)
/Leon 64 - Vijeto 27/

Las Palmas – Malaga 1:0 (1:0)
/Momo 10/

Nedelja:

Osasuna – Selta 0:0 

Atletik Bilbao – Valensija 2:1 (2:1)
/Aduric 24, 41 - Medran 2/

18.30: Viljareal – Sosijedad
20.45: Espanjol – Real Madrid

Ponedeljak:

20.45 Alaves – Deportivo La Korunja

(FOTO: Action Images)


tagovi

ValensijaŠpanijaPrimeraEvropaAtletik BilbaoAric Aduric

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara