"Juve ostaje na 32 titule"
"Juve ostaje na 32 titule"

Sudska poruka Juventusu: Ne, nećemo ti vratiti ONE dve titule i ne, nećemo ti platiti 444.000.000

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.09.16. | 18:16

Torinska Stara dama neće biti zadovoljna odlukom

Juve ostaje na 32 tituleBila je to peambiciozan pokušaj Juventusa. Uostalom, tokom Kalčopoli skandala dokazano je da su muljali sa sudijama. Ali u Torinu su se nadali da će kasnija otkrića o vrlo sličnim postupcima bivšeg predsednika Intera, sada pokojnog Đakinta Faketija biti dovoljna. Da ubede sud da odluka o oduzimanju Juventusovih titula i uručivanju jedne od njih ljutom milanskom rivalu jednostavno nije ispravna.

Ostalo je samo na ideji, pošto je Tribunale Amministrativo Regionale,  skraćeno TAR, odbio zahtev Juvea da mu se Fudbalski savez Italije i nacionalni Olimpijski komitet na ime odštete vrate dve sporne titule i uplate astronomskih 444.000.000 evra.

Izabrane vesti

Jedna od te dve titule završila je u vitrinama Nerazura, dok Italija zvanično nije imala šampiona u sezoni 2004/2005. Juventus je preseljen u Seriju B što je bio osnovu za ovaj materijalni deo tužbe Bjankonera.

Međutim, kako se klub 2006. po ovom pitanju već žalio pred Olimpijskim komitetom Italije - i izgubio - TAR je procenio da ne može da se odlučuje o nečemu o čemu je već odlučivano.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija AkalčopoliJuventusItalijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara