Sveta Marković i Sejduba Suma
Sveta Marković i Sejduba Suma

Suma je sklon potezu više, a dribling je nužno zlo - Marković morao sam da pobedi, ne može trener da doda loptu umesto njega

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.07.18. | 14:22

Drinčić ne dolazi

O ambijentu u Humskoj Miroslav Đukić je govorio naširoko. I nema sumnje da on utiče na ekipu. Ali nešto je i do samih igrača. I o tome se govorilo na konferenciji za novinare trenera Partizana pred utakmicu drugog kola Superlige sa Dinamom u Surdulici. Nekoliko imena je bilo u fokusu. Počevši od Svetozara Markovića, koji je protekle sezone imao više nego obećavajući početak, ali ponekad i nestrpljiva javnost kao da je očekivala da će već u drugoj, a tek mu je 18 godina, zaigrati kao pravi veteran.
Ambijent ovaj nije baš adekvatan za mlade igrače“, počinje Đukić priču.
Dolazi do nervoze. Ali na tim mladim igračima je da pobede taj pritisak, nema druge. Ja mogu da pomognem, da pričam sa njim, da ga rasteretim, znao i on i znaju i svi drugi igrači da imaju naše poverenje, ali na kraju - on mora to da uradi sam. Ne mogu ja da dodam loptu za njega, da skočim za njega“.

Drugačija situacija sasvim sa Sejdubom Sumom. On je ovog leta značajno bolji no prošlog, ali i dalje nije ono što bi navijači želeli. Tehnika je tu, nekad nažalost i preterana ambicija da se lepim potezom publika zabavi. Ne i da se doprinese rezultatu.
Suma je sklon tom potezu više. On mora da shvati da je za takmičarski fudbal bitno da se uradi nešto konkretno. Golovi, asistencije, da se igra ubrzava, da lopta cirkuliše. Igra se na jedan dodir, dva najviše. U današnjem fudbalu dribling je nužno zlo. Možete da ga odigrate jedan na jedan u nekim zonama, ali ako krenete na unutrašnju stranu – svu će vas zatvoriti. Moramo da ubrzamo igru. I Suma mora da je ubrza. Da igra jednostavnije. Verujem da će uspeti. I on i svi drugi igrači. Moramo da budemo konkretniji“.

Izabrane vesti

Veruje Đukić, ali činjenica je da Suma nije lak karakter. Primetili su novinari da se ovog leta nekoliko puta okretao ka saigračima, pa čak i treneru i rukama izražavao nezadovoljstvo. Možda je neko zaista i prekršio dogovor sa klupe? Novinari to ne mogu da znaju? Izgleda ipak nije to.
Nisam primetio to, ali kad nešto ne funkcioniše prvo morate da pogledate u sebe. Mogu ja sad da pričam bajke, ali ako nešto mislim da promenim u ekipi morao prvo da pogledam sebe, pa tek onda ovog do mene“.

Pomenuto je na kraju još jedno ime, iako ono odavno već nije deo crno-belih. Nikola Drinčić je napustio Čukarički, a navijači ga u Humskoj pamte po dobrom, pa su odmah krenuli da priželjkuju i njegov povratak.
Bilo bi to gomilanje igrača. . Imamo Lolu (Milana Smiljanića, prim.aut), Sašu Zdjelara, igrače sličnih karakteristika. Radi se o odličnom igraču, ali u ovom trenutku je to nerealno“, decidiran je Đukić.

(FOTO: Star Sport/MN Press)


tagovi

Miroslav ĐukićSvetozar MarkovićSejduba SumaNikola Drinčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara