Luis Hamilton (©Reuters)
Luis Hamilton (©Reuters)

Šumaherova kaciga za Hamiltona - 91. trijumf u karijeri i izjednačen rekord

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.10.20. | 16:25

Pride se Britanac približio i sedmoj tituli šampiona sveta

Mihael Šumaher više nije nedodirljiv. Jer Luis Hamilton preti da mu preuzme ulogu najodlikovanijeg vozača u istoriji Formule 1. Pobedom u trci za Veliku nagradu Ajfela Britanac je u biografiju upisao i 91. trijumf u karijeri, a svima je jasno da se tu neće zaustaviti.

Pored lične satisfakcije i mesta u istoriji sporta, još jedna nagrada koju će Hamilton sigurno ceniti: Mihaelov sin Mik Šumaher uručio je Luisu jednu od očevih kaciga, iz poslednje sezone u Mercedesu.

Izabrane vesti

Ne znam šta da kažem. Odrasteš gledajući nekoga, idolizuješ ga... Neko ko je dugo gledao njegovu dominaciju niko, a posebno ne ja, nije sigurno ni pomislio da će se približiti njegovom rekordu. Ovo je neverovatna čast“.

Pride, Hamilton se značajno približio i sedmoj tituli prvaka sveta kojom bi izjednačio još jedan Šumaherov rekord, pošto Valteri Botas,  klupski kolega iz Mercedesa i najveći rival u šampionskoj trci, nije ni stigao do cilja. Hamilton sada ima 69 bodova više od Botasa, koji je počeo trku sa pol pozicije, ali ga je Hamilton pretekao u 13. krugu.

Nedugo zatim Botasu je “prokuvao“ motor, dok je Hamilton zadržao prvu poziciju ispred Red Bulovog Maksa Ferštapena. Treće mesto zauzeo je Danijel Rikijardo koji je tako Reno vratio na podijum prvi put otkako se francuski proizvođač automobila 2016. vratio u najbrži karavan sveta.


tagovi

Formula 1Luis HamiltonMihael Šumaher

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara