"Lionel Mesi ponovo na ispitivanju"
"Lionel Mesi ponovo na ispitivanju"

Sumnjivi poslovi porodice Mesi: U redu što nisu platili porez, ali što su prali novac za narko kartel?!

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.12.13. | 11:01

Dobrotvorne utakmice "Mesijevih prijatelja" za oca Horhea su izgleda imale sasvim drugačiji karakter

Lionel Mesi ponovo na ispitivanjuMnogi od nas "običnih smrtnika" verovatno ne bi znali ni da izbroje sve nule na računima Lionela Mesija, ali izgleda da njegov otac Horhe jednostavno ima neutoljiv apetit. Naime, roditelj proslavljenog fudbalera je osumnjičen da je za kolumbijski narko kartel prao novac organizujući dobrotvorne utakmice.

Kako prenosi španski El Mundo, mafijaška grupa iz Kolumbije koristila je revijalne utakmice fondacije "Mesijevi prijatelji" za pranje novca kupovinom ulaznica. Naime, tako veliki i po pravilu humanitarni događaji obično se ne kontrolišu najbolje zbog altruističkih povoda.

Izabrane vesti

Idealna maska za prljave radnje.

Mesijev otac je navodno dobijao između 10 i 20 odsto novca samo zato sto je omogućavao da njegov sin Lionel i druge fudbalske zvezde učestvuju u tim utakmicama. Kako se navodi, tokom istrage koju sprovodi španska policija ispitivani su i Dani Alves, Hoze Manuel Pinto i Havijer Maskerano – svi odreda igrači Barselone.

Podsetimo, Mesijevi su pod lupom istražnih organa bili i zbog utaje poreza zbog čega su morali da plate globu od pet miliona evra.

Međutim, ovaj put bi Horhe Mesi zaista mogao da nagrabusi.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EvropaHorhe MesiLionel MesiPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara