"Vilson"
"Vilson"

Superdeka: Kladio se na unuka i uzeo 125.000 funti

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.10.13. | 23:31

Pit Edvards bogato je naplatio Vilsonovo umeće, jer se kladio da će zaigrati za reprezentaciju Velsa kada je on imao samo 18 meseci

VilsonFudbalski reprezentativac Velsa Hari Vilson obezbedio je dvostruko slavlje porodici, nakon što je postao najmlađi debitant u nacionalnom timu ikada i time doneo svom dedi novčanu nagradu u kladionici od 125.000 funti.

Vilson, član omladinskog tima Liverpula, debitovao je za reprezentaciju Velsa na utakmici protiv Belgije sa 16 godina i 207 dana čime je oborio dosadašnji rekord najskupljeg fudbalera sveta Gereta Bejla, od koga je mlađi 108 dana.

Vilsonov deda Pit Edvards bogato je naplatio unukovo umeće, jer se kladio da će zaigrati za reprezentaciju Velsa kada je on imao samo 18 meseci.

Edvards je pre 15 godina uložio 50 funti na kvotu 2.500-1 da će Vilson postati reprezentativac Velsa, što mu je donelo sumu od 125.000 funti.
"Gospodin Edvards može da napusti svoj posao zbog neverovatne sposobnosti da uoči talenat već u povoju, ranije nego bilo koji drugi kladilac", rekao je portparol kladionice Vilijam Hil.

Utakmica između Belgije i Velsa (1:1) odigrana je juče u okviru A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta, a Vilson je ušao u igru u 87. minutu.

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaHari VilsonKvalifikacije za SP 2014reprezentativni fudbalVels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara