"Detalj sa Karađorđa"
"Detalj sa Karađorđa"

Superliga – liga od nula do dva!

Vreme čitanja: 4min | sub. 15.03.14. | 16:22

Voša i Čuka remizirali u Novom Sadu 1:1, Novi Pazar odneo bodove sa Karaburme. Bez golova u Ivanjici i Užicu

Detalj sa KarađorđaVeliki timovi osvajaju bodove čak i kada ne igraju najbolje, a ako je tako onda slobodno možemo da kažemo da je Čukarički izrastao u jedan od najvećih u Superligi. Naime, tim sa Banovog brda je u derbiju 19. kola srpskog prvenstva bio na konopcima, ali je uspeo da se neporažen vrati sa gostovanja kod Vojvodine u Novom Sadu – 1:1.

Oreol je poneo Lukas Pijasentin, koji se i danas predstavio kao jedan od najboljih defanzivaca u Superligi, ali se istakao i na drugom kraju terena. U 82. minutu se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Lala posle kornera sa leve strane i sa nekoliko metara loptu smestio iza leđa Milana Jovanića za konačnih 1:1 i ostanak Čuke na trećem mestu na tabeli.

Izabrane vesti

Međutim, sve komplimente je zaslužio i golman Čuke Borivoje Ristić, koji je prethodno skidao zicere Mijatu Gaćinoviću, Enveru Alivodiću i potom projektil Sergeja Milinković-Savića.

Doduše, bio je nemoćan u 62. minutu kada su Novosađanim majstorskom akcijom izbacili poslednju liniju Čuke iz igre. Lopta je kružila sa desne na levu stranu terena sve dok Jovan Stojanović, zimsko pojačanje Voše iz Radničkog iz Obrenovca, nije štiklom prevario kompletnu odbranu rivala i izbacio dvojicu saigrača ispred to tada odličnog Borivoja Ristića. Marko Poletanović je bio na oprezu i loptu proturio ispod golmana Beograđana.
"Prvo poluvreme smo ušli malo zatvorenije i videli da to tako neće ićči. Na poluvremenu smo rekli igračima da krenu malo agresivnije i da zatvore Alivodića i Gaćinovića. Oni su to sjajno uradili i za gol koji smo primili ja prihvatam svu odgovornost, jer je gol išao kroz sredinu. Ali, taj gol je nama dao krila, izjednačili smo i odlazimo zadovoljni iz Novog Sada", zadovoljno je posle meča trljao ruke Vladan Milojević, šef struke Čukaričkog.

Zadovoljan je bio i kolega iz Voše Branko Babić.
"Prvo poluvreme je bilo odlično, Gaćinović je imao odličnu šansu, ali je Ristić dobro reagovao. Ipak, odigrali smo jako disciplinovano. U drugom smo već imali manjak discipline, a višak želje i kad smo postigli taj gol momci su želeli da daju još. Znali smo da je Čukarićki odličan iz prekida, da je Matić vrhunski igrač, primili smo taj gol, ali ja sam i dalje zadovoljan. Ovo je mlada ekipa, ima jako veliku perspektivu, ali nam treba vreme".

Pobedu je u prva četiri meča 19. kola ostvario samo još Novi Pazar, koji je na Karaburmi porazio OFK Beograd i zahvaljujući minimalcu od 1:0 probio se do četvrtog mesta na tabeli.

Trenutak odluke zbio se u 82. minutu kada je Ivan Obrovac odličan solo prodor krunisao pogotkom i ostavio Romantičare da strepe za opstanak.

Sa druge strane, Pazarci su stigli do tek druge pobede na strani u ovoj sezoni, prve još od 3. novembra i susreta sa Voždovcem.
"OFK je bio pod imperativom pobede. Znali smo da će zato napadati sve vreme. Kako je vreme odmicalo postajali su sve nervozniji i mi smo uspeli da iskoristimo neke polukontre i kontre i da postignemo mgol. OFK Je imao više šansi, napadao, ali na našu sreću bodovi idu u Pazar", sumirao je utiske trener Novog Pazara Zoran Njeguš.

Milan Milanović je svu odgovornost za poraz prihvatio na svoja pleća, verovatno želeći da zaštiti igrače koji su bili na meti kritika navijača po završetku meča.
"Imali smo nadmoć 90 minuta, ali rivali su sačekali našu nesmotrenost i postigli gol. Stalno smo napadali, ulazili u šesnaesterac, ali kao i protiv Čukaričkog i Voždovca nismo postigli gol. To je jedini naš problem, jer imamo igru, ali nema golova. Ja sam odgovoran, a ne igrači. Ja sam tako postavio igru", decidan je bio Milanović.

Uzbuđenja, ali ne i golova, bilo je i u Ivanjici gde su Javor i Spartak odigrali 0:0, iako su Vladimir Torbica i Aleksandar Nosković pogađali stativu domaćeg tima, ali Subotičani zahvalnost za osvojen bod duguju pre svega golmanu Branimiru Aleksiću.

Naimer, Ilija Radović je u 32. minutu skrivio faul za najstrožu kaznu, ali je Aleksić ukrotio udarac Igora Stojakovića, kojeg je zbog toga oko 1.500 navijača na stadionu Kraj Moravice zvižducima ispratilo kad je izlazio sa terena.

Podsetimo, Javor još od prvog kola i susreta sa Crvenom zvezdom ne zna za pobedu na svom terenu što ni rokada na kormilu i dolazak Slavenka Kuzeljevića nije uspela da promeni.
"Izgubljena su dva dragocena boda u utakmici koja je pokazala da u ekipi ima dosta problema, da postoji velika želja, ali ne i ideja u igri. Sklanjamo se od lopte. Predstoji nam veliki rad u narednom periodu", iskren je bio Kuzeljević

Mane u igri Javora video je i pomoćni trener Spartaka Dejan Veselinović.
"Pravilan rezultat jer smo i jedni i drugi imali šanse, ali nismo ih koristili. Ako me pitate za Javor, očigledno je da ima problema sa fizički spremnijim ekipama".

Duel u Ivanjici obeležio je i kraći prekid početkom drugog poluvremena, kada su lekari morali da intervenišu jer je jednom navijaču pozlilo na tribina, ali se, srećom, nije ponovila tragedija iz meča sa Radničkim 1923 kada je, takođe u Ivanjici, preminuo 18-godišnji Dušan Todorović iz Kragujevca.

Na susretu Slobode i Radničkog iz Niša u Užicu beležimo samo stativu koju je u 31. minutu utakmice na Begluku uzdrmao Miloš Žeravica.

Užičani, ipak, nisu uspeli da domaću publiku obraduju prvencem na svom terenu još od 9. novembra

SUPERLIGA, 19. kolo:

Javor – Spartak 0:0

Vojvodina – Čukarički 1:1 (0:0)
/Poletanović 62 – Pijasenti 82/

OFK Beograd – Novi Pazar 0:1 (0:0)
/Obrovac 82/

Sloboda – Radnički Niš 0:0

16.30: Napredak – Donji Srem
17.00: Jagodina – Voždovac
17.00: Crvena zvezda – Radnički 1923

Nedelja:
14.30: Rad – Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijasloboda užiceRadnički NišOFK BeogradJovan StojanovićNovi PazarMarko PoletanovićJavorIvan ObrovacČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara