"Đemba Đemba"
"Đemba Đemba"

Superliga: Partizan oslabljen u Novom Sadu

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.09.13. | 11:41

Gradski derbi biće odigran na Karaburmi gde će OFK Beograd dočekati Rad

Đemba ĐembaUtakmicama sedmog kola ovog vikenda nastavlja se fudbalska Superliga Srbije, a derbi će biti odigran u Novom Sadu gde Vojvodina dočekuje Partizan, dok će Crvena zvezda ugostiti subotički Spartak. Sve utakmice pomerene su za nedelju, zbog najavljenog održavanja gej parade u Beogradu.

Partizan će imati veoma težak zadatak da protiv uvek neugodne Vojvodine zabeleži petu uzastopnu pobedu u šampionatu. Aktuelni prvak u dobrom raspoloženju dočekuje derbi u Novom Sadu, posebno nakon pobede nad Metalcem (2:0) u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Vezista Partizana Erik Đemba Đemba propustiće meč u Novom Sadu zbog povrede članka, a trener Vuk Rašović neće moći da računa ni na povređenog Miloša Ostojića, dok se Nikola Ninković vraća posle odrađene suspenzije.

Za razliku od Partizana, fudbaleri Crvene zvezda su u sasvim drugačijoj situaciji. Crveno-beli su u prethodna dva kola šokirali navijače, prvo protiv Donjeg Srema (2:2), a zatima i porazom protiv Voždovca (1:0) i imaće priliku da poprave utisak protiv Spartaka na Marakani.

Plasman u osminu finala nacionalnog Kupa i trijumf od 3:0 protiv Proletera u Novom Sadu nagovestio je bolje dane za ekipu Slaviše Stojanovića, čija je pozicija na klupi tima iz Ljutice Bogdana ozbiljno bila dovedena u pitanje.

Gradski derbi biće odigran na Karaburmi gde će OFK Beograd dočekati Rad. Obe ekipe u ovaj meč ulaze u ne baš sjajnoj formi. "Romantičari" su u prošlom kolu izgubili od Partizana, a u sredu tek posle penala eliminisali Mladost iz Lučana, dok je Rad odigrao bez golova protiv Slobode i doživeo poraz od Borca iz Čačka (2:1) u najmasovnijem fudbalskom takmičenju.

Trenutno drugoplasirani Čukarički gostuje kruševačkom Napretku, Jagodina dočekuje Novi Pazar, dok će Javor u Ivanjici ugostiti Radnički iz Niša.

SUPERLIGA, 7. kolo

Nedelja:
15.30: OFK Beograd - Rad
15.30: Javor - Radnički Niš
15.30: Jagodina - Novi Pazar
15.30: Napredak - Čukarički
15.30: Donji Srem - Voždovac
17.00: Vojvodina - Partizan
19.00: Sloboda - Radnički Kragujevac
19.00: Crvena zvezda - Spartak

(FOTO: MN Press)

Izabrane vesti


tagovi

FK Crvena zvezdaErik Đemba ĐembaMiloš OstojićNikola NinkovićOFK BeogradFK PartizanSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara