"Igrači Vojvodine pokunjenih glava napuštaju teren"
"Igrači Vojvodine pokunjenih glava napuštaju teren"

SUPERLIGA: Prštalo u nadoknadi, Rad, Javor i Voša se čupali u poslednjim sekundama (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 09.03.13. | 15:45

Podela plena i na utakmicama Donji Srem - Sloboda i Spartak - Javor. Tri boda osvojio samo Hajduk

 

Igrači Vojvodine pokunjenih glava napuštaju terenDrama kakvu retko viđamo na terenima Superlige! Međutim, u 18. kolu dobili smo podsetnik koliko fudbal ume da bude zanimljiv, čak i u Srbiji, obzirom da su tri utakmice odlučene golovima u sudijskoj nadoknadi.

Izabrane vesti

Vojvodina i Javor su u četvrtim minutima sudijske nadoknade izbegli poraze u Borči, odnosno Subotici, dok je Rad pogotkom 18-godišnjeg Andrije Lukovića u 92. minutu izborio remi od 1:1 u Smederevu.

Utakmica kraj stare železare je bila zanimljiva i zbog još jednog nesvakidašnjeg detalja. Naime, među stativama Oklopnika našao se trener golmana Srđan Soldatović pošto je Mladen Živković u prošlom kolu dobio crveni karton, dok je Nikola Milojević, nekada mladi reprezentativac SCG, odbio da igra zbog neisplaćenih zarada.
"Moram da pohvalim Soldatovića, koji dve godine nije stao na gol, ima i ženu i decu i radi bez para, ali je prihvatio odgovornost kada niko drugi nije hteo. To je stvarno gest za jedno veliko bravo", rekao je posle meča trener Smedereva Miloš Velebit.

Šef struke Marko Nikolić kritikovao je igrače jer nisu uspeli da kvalitetno odgovare, ali i čestitao Lukoviću jer je na debiju u Superligi postigao prvenac u seniorskoj konkurenciji.
"Dva različita poluvremena, ali sasvim zaslužen bod za Oklopnike zbog svega pruženog, posebno u prvom poluvremenu. Svaka čast za jedan nadljudski trud Smedereva obzirom na uslove u kojima žive i rade".

Pobedu je upisao samo Hajduk, koji je za svega 18 minuta razmontirao OFK Beograd, jer je toliko trebalo Dejanu Rusmiru, Nenadu Adamoviću i Danilu Sekuliću da tri puta matiraju Milana Lukača za kako se ispostavilo za konačnih 3:0. 
"Otvorilo nam se sa dva brza gola, a odmah i trećim, pa smo u poluvremenu mogli da povučemo ručnu i prepustimo OFK-u igru na sredini. Igramo sve bolje i nadam se da ćemo tako i nastaviti", kazao je asistent u sturčnog štabu Ponosa ravnice Ranko Delića, koji je na konferenciji za novinare odmenio iz nepoznatih razloga odsutnog Milana Milanovića kojem je i posvećena pobeda.

Čini se da nikome neće biti lako u Kuli jer je Hajduk i na startu prolećnog dela sezone pred svojim navijačima pobedio istim rezultatom, pa polako uplovaljava u sigurne vode. Zoran Milinković mogao je samo da čestita pobedu rivalu.
"Zaslužena pobeda, nema šta. Kada primiš dva gola u prvih sedam ili osam minuta posle je teško vratiti se. U svakom slučaju neprijatan poraz za nas".

Slavlje fudbalera BSK-aBlizu, jako blizu zlata vrednih bodova, bio je i BSK, koji je dva puta vodio sa dva gola razlike, ali je na kraju morao da se zadovolji remijem protiv favorizovane Vojvodine - 3:3 (2:1).

Pitanje je, međutim, da li su Lale zaslužile bod na Vizelj parku, pošto je prema ocenama izveštača penal sa kojeg je dvostruki strelac Abubakar Oumaru u 82. minutu smanjio na 2:3 i vratio Vošu u život bio nepostojeći.

Nebojša Kosović je potom spasio Vojvodinu poraza, ali Nebojša Vignjević ne može da bude zadovoljan.
"Mlako smo ušli u utakmicu. Da smo dali gol sa prvog penala verovatno bi nam se vratilo samopouzdanje. Ovako, dosta neorganizovanih napada, vrlo malo toga konkretnog. Čestitao bih i BSK-u. Više su želje pokazali od nas".

Goran Milojević, šef struke domaćeg tima, imao je više razloga za zadovoljstvo, iako je utisak da je njegov zim izgubio dobijen meč?
"Nismo mi danas ništa izgubili  Ponosan sam na svoj tim. Igrali smo danas protiv odlične ekipe i uspeli da damo tri gola. Sve to, iako smo bili  hendikepirani zbog povrede Mileta Savkovića. Igrači su, ipak, dali pun maksimum".

Sudije se nisu proslavile ni na Karađorđu gde su Donji Srem i Sloboda odigrali meč bez golova, iako je snimak potvrdio da protesti domaćih fudbalera u 45. minutu nisu bili bez osnova, jer je jedan igrač gostiju, čini se da je to bio Darko Lovrić,rukom na gol liniji zaustavio šut Radeta Krunića, ali se nije čula pištaljka Dragana Krstića.
"Ne bih da komentarišem tu odluku, jer sam bio daleko, a uostalom mogli smo i posle toga do gola, ali smo igrali u nekom grču jer nas muči realizacija, pa smo se plašili da ne primimo gol. Bili smo bolji, ali u fudbalu ne pobeđuje uvek bolji tim", nije želeo da posle meča diže frku trener Donjeg Srema Bogić Bogićević, dok je kolega iz Slobode Ljubiša Stamenković odgovornost prebacio na Krunića?
"Moram da verujem svom igraču, a on mi je rekao da nije igrao rukom. Uosalom, igrač Donjeg Srema je pravio cirkus u kaznenom prostoru, mogao je da postigne gol, ali je šutirao nebu pod oblake", kazao je popularni Piskavac, iako se lopta obila o prečku?

Stamenković je, ipak, priznao da je Donji Srem bio bolji rival na terenu.
"Mi smo ušli u njihov ritam, igrali smo bez pasa, bez ideje. Donji Srem je bio opasniji".

Spartak je u Subotici propustio priliku da se poravna sa današnjim rivalom na sedmom mestu na tabeli Superlige, ali je Predrag Đorđević u 94. minutu anulirao pogodak Nemanje Čovića i ostavio Golubove da čekaju prvu pobedu još od 17. novembra i okršaja sa Jagodinom.

Protivnika protiv kojeg će već se u sredu boriti u polufinalu Kupa Srbije zbog čega su danas odmarali brojne igrače.
"Moramo da budemo zadovoljni kada smo do boda došli iz slobodnog udaraca u poslednjem minutu", kratko je naveo pomoćnik Sima Krunića Aleksandar Petaković.

Trener Spartaka Petar Kurćubić nije imao povoda za pozitivne misli.
"Poklekli smo pod velikim pritiskom. Imali smo problem sa trčanjem, prvo poluvreme smo igrali bez ritma i ne mogu da budem zadovoljan igrom".

SUPERLIGA – 18. kolo:

Hajduk – OFK Beograd 3:0 (3:0)
/Rusmir 5, Adamović 9, Sekulić 18/

BSK – Vojvodina 3:3 (2:1)
/Ajković 14, Ademović 35, Nuhi 72 – Oumaru 40, 81, Kosović 3/

Donji Srem – Sloboda 0:0

Smederevo – Rad 1:1 (1:0)
/Sikimić 34 – Luković 90+2/

Spartak – Javor 1:1 (1:0)
/Čović 26 – Đorđević 94/

18.00: Crvena zvezda – Novi Pazar
19.00: Jagodina – Partizan

Nedelja:
13.00: Radnički 1923 – Radnički Niš

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Abubakar OumaruAjezdin NuhiAleksandar KataiBSK BorčaDanilo SekulićDejan Rusmirdonji sremEdin AdemovićHajduk SplitJavorNemanja ČovićNenad AdamovićOFK BeogradPredrag SikimićRadsloboda užiceSmederevoSrbijaSrđan SoldatovićSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara