""
""

Suspendovan i Mišel Platini!

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.10.15. | 13:44

Kako prenosi Rojters, suspendovanim čelnicima FIFA i UEFA zabranjeno je da se u naredna tri meseca bave aktivnostima vezanim za fudbal na nacionalnom i međunarodnom nivou, a suspenzija stupa na snagu odmah

Etička komisija Međunarodne fudbalske federacije suspendovala je na 90 dana zbog istrage i predsednika Evropske fudbalske unije Mišela Platinija, kandidata za prvog čoveka FIFA.

Izabrane vesti

Potvrđeno je da je FIFA suspendovala na isti period od tri meseca i aktuelnog predsednika FIFA Sepa Blatera, protiv koga je pokrenuta istraga švajcarskih vlasti zbog kriminalnih radnji.

Pored Blatera i Platinija, suspendovan je i generalni sekretar FIFA Žerom Valke, dok je šestogodišnja suspenzija izrečena kandidatu za predsednika FIFA Južnokorejcu Čang Mong Junu.

Kako prenosi Rojters, suspendovanim čelnicima FIFA i UEFA zabranjeno je da se u naredna tri meseca bave aktivnostima vezanim za fudbal na nacionalnom i međunatrodnom nivou, a suspenzija stupa na snagu odmah.
"Osnova za odluku o suspenziji su istrage koje sprovodi Etička komisija", navodi se u saopštenju tog tela FIFA.

Švajcarske vlasti su prošlog meseca pokrenule krivičnu istragu protiv Blatera zbog sumnjivih ugovora o televizijskim pravima, kao i zbog isplate dva miliona švajcarskih franaka aktuelnom predsedniku UEFA Mišelu Platiniju, čji je status na pola puta između svedoka i optuženog.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

UEFASep Blaterreprezentativni fudbalMišel PlatiniFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara