"Oumaru i Božinov na izlaznim vratima"
"Oumaru i Božinov na izlaznim vratima"

Sve je izvesnije: Partizan prodaje i Abubakara i Božinova!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.16. | 15:07

Ako se to desi, novi napadač crno-belih biće neko od slobodnih igrača

Oumaru i Božinov na izlaznim vratima(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Kipra)

Abubakar Oumaru je evroligaški, a Valeri Božinov superligaški golgeter. Tako je bilo jesenas, ali kako sad svari stoje, lako bi moglo da se desi da ni jedan ni drugi na proleće ne nose crno-beli dres. Partizan ozbiljno razmatra mogućnost da u aktuelnom prelaznom roku proda ne samo bugarskog, nego i kamerunskog napadača.

Izabrane vesti

I to u istu državu. Crno-beli su na naprestanoj telefonskoj vezi sa Kinom, odakle čekaju da se interesovanje za njihove prvotimce pretoči u zvanične ponude. A postoje najave da će, ukoliko one budu finansijski zadovoljavajuće, upaliti zeleno svetlo za njihov odlazak.
"Pojačalo se interesovanje iz Kine i za Abubakara i za Božinova. Za Oumarua smo čak dobili pozive dva kluba, dok za Valerija čekamo zvaničnu ponudu", rekao je Ivica Iliev, sportski direktor Partizana, ne navodeći o kojim klubovima je reč, mada se zna da je za Božinova zaintereosvan Peking Guan.

Razlog zbog kojeg je uprava Partizana promenila ideju da ove zime, posle Ivana Šaponjića, dopusti odlazak u inostranstvo još dvojici napadača direktno je skopčan sa poslednjim dešavanjima u vezi sa statusom Andrije Živkovića, tačnije izostankom dogovora sa istim, što je crno-bele dovelo u poziciju da plate penale u vrednosti od 2.500.000 evra.
"Oumaru je već dva meseca planiran da ode, njegov odlazak je odavno pripremljen, jer pravimo ekipu sa karakteristikama igrača koji moraju da dominiraju u Srbiji. S druge stane, interesovanje sa Božinova je novost, a s obzirom na svima dobro poznate okolnosti, možda ćemo i njega morati da prodamo, kako bismo nadomestili minus nastao zbog slučaja Živković", dodao je Iliev.

Kinezi su, navodno, spremni da za slobodu Abubakara Oumarua plate do 1.200.000 evra. I oko 1.000.000 za Božinova, ali bi onda Partizan - na dve i po sedmice pre nastavka šamapionata - morao da dovodi novog napadača, jer bi trener Ivan Tomić na raspolaganju ima samo Ismaila Beka Fofanu, te poletarce Đorđa Jovanovića i Dušana Vlahovića.

A s obzirom na okolnosti, crno-beli bi, ako prodaju Oumarua i Božinova, novog napadača kupili bez plaćanja obeštećenja, već bi se posvetili onima koji su trenutno bez ugovora.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Valeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanIvica IlievAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara