Sve mu je krenulo nizbrdo posle Marakane, Olimpijakos oterao Benziju

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 19:08

Nazad u Francusku

Kad je prošlog leta dolazio u Atinu navijači su očekivali da će da “pušta kišu“. Jeste da je njegova karijerea već sezonama bila u padu, ali ipak su na njenim počecima za Jasina Benziju govorili da je to “novi Karim Benzema“. I silno su su u Olimpijakosu nadali da će na grčkom suncu uspeti da pronađe sebe, ali je Benzija na kraju sagoreo na beogradskoj “Marakani“ i bespotrebnim crvenom kartonom u sudaru sa Crvenom zvezdom sebi potpisao ispisnicu iz Pireja. Olimpijakos ga je šest meseci pre isteka planirane pozajmice vratio nazad Lilu, a Francuzi su ga odmah prosledii Dižonu.

Talenat jednostavno nije dovoljan, a Benziji je tokom karijere neobuzdan karakter pravio podosta problema, pa će se u nastavku karijere umesto za trofeje boriti za opstanak. I to je bolje nego da sedi na klupi Olimpijakosa, odigrao je u Atini samo 301 minut i ako ga po nečemu budu pamtili biće to baš taj crveni karton u Beogradu. Tada je tek ulazio u ritam, ali posle toga dugo nije video teren i rastanak je bio jedino logično rešenje.

Izabrane vesti

Nisu ga želeli ni u Lilu, pa je Dižon sa Benzijom potpisao ugovor na tri godine. Finansijski detalji nisu objavljeni, ali spekuliše se da je plaćen oko 1.500.000 evra.

Mnogo se više očekivalo od ovog momka. Kad je U19 reprezentacija Srbije u Litvaniji osvojila onu evropsku krunu u finalu je savladala Francusku čija je prva zvezda tada bio baš Jasin Benzija. Ali kad ga je Lil dve godine kasnije prodao Lilu za svega 1.000.000 evra postalo je jasno da tu nešto nije kako treba.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara