"kec u Nišu"
"kec u Nišu"

Svi bi u Evropu! Radnički slomio Voždovac, Ovusu nokautirao Vošu pala u Surdulici

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.04.16. | 20:51

Samo bod sada deli tri tima koja konkurišu za četvrto mesto na tabeli

kec u NišuŽeleli su superligaši interesantnu završnicu, zato su se i odlučili za plej-of i deobu bodova, a sada su i dobili to što su tražili. Između tri tima koja konkurišu za četvrto mesto na tabeli, poslednje koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope - pod uslovom da Javor u Kupu ne savlada Partizana - sada je samo jedan bod, jer je u drugom kolu doigravanja Radnički na Čairu lako izašao na kraj sa Voždovcem, dok je Radnik minimalcem protiv Vojvodine pokazao da se u Surdulici ne šale kada pominju izlazak na međunarodnu scenu.

Junak Radnika bio je Samjuel Ovusu, koji je posle ne preterano zanimljivog prvog poluvremena kasniju ofanzivu domaćeg tima pretočio u pobednički gol kada je centaršut Marka Putinčanina glavom sproveo u mrežu Marka Kordića. Taj jedan gol bio je dovoljan da Radik slomi otpor Voše, ako se njena večerašnja partija uopšte može svrstati u tu kategoriju, pošto su Novosađani tek u samom finišu krenuli da igraju sa namerom da postignu gol.

Izabrane vesti

Tresla se Bačka: Zlatni Orlić pomahnitao, Spartakovih pet komada za 20 minuta!

Radnički nije imao tih problema, jer je već u osmom minutu brzo izvođenje prekida zbunilo goste iz Beograda. Saša Marjanović je doturio loptu do Petra Đuričkovića, a ovaj preciznim prizemnim udarcem matirao Marka Miloševića na gol liniji Voždovca. U 59. minutu Voždovac je zatresao mrežu Reala sa Nišave, ali je Obiora Odita prethodno načinio faul u napadu, pa on nije priznat, a vrlo brzo potom stigla je kazna u liku Radoša Bulatovića, koji je bio najprestniji u gužvi pred Miloševićevim golom i pogodio za konačnih 2:0.

Radnički sada ima 26 bodova, koliko i Vojvodina, dok je Radnik posle dve pobede u dva kola plej-ofa samo stepenik ispod, a i Borac je blizu - na koti 23, ali sa utakmicom manje zbog odlaganja današnjeg meča sa Crvenom zvezdom.

SUPERLIGA SRBIJE, 32. kolo:

Plej-of:

Subota:

Partizan - Čukarički 1:2 (1:1)
/Božinov 20 - B. Janković 11, Pavlović 90/

Radnički Niš - Voždovac 2:0 (1:0)
/Đuričković 8, Bulatović 70/

Radnik - Vojvodina 1:0 (0:0)
/Ovusu 70/

Odloženo:

Borac - Crvena zvezda

Plej-aut:

Petak:

Jagodina - Mladost 0:1 (0:1)
/Kitanovski 42/

Subota:

Rad - Javor 1:0 (1:0)
/Maraš 2/

OFK Beograd - Novi Pazar 1:2 (0:2)
/Jovović 88pen, Ubiparip 14, 45+2/

Spartak - Metalac 5:1 (5:1)
/Ilić 21, 27, 41, Torbica 33pen, Ivanović 38  - Kaisedo 15/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaSamjuel OvusuRadoš BulatovićRadnikRadnički NišPetar Đuričković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara