""
""

Svi kao jedan! Čak 90.000 ljudi na Vembliju iz sveg srca pevalo Marseljezu (VIDEO i FOTO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 17.11.15. | 21:45

Nemili događaji u Parizu ujedinili dva naroda

Vembli je večeras obojen u boje Francuske! Jedan od najvećih evropskih stadiona večeras je poprište prijateljskog meča koji igraju reprezentativci Engleske i Francuske. Dva velika rivala, dva stara poznanika.

Izabrane vesti

Četiri dana posle terorističkog napada islamskih izgrednika u Parizu jedna utakmica ujedinila je nekada zavađene nacije, koji su u dahu zajedničkim snagama otpevali nacionalnu himnu Francuske. Da bi engleskim navijačima bilo lakše, na velikom ekranu izlazio je tekst čuvene Marseljeze, a pred sam početak utakmice svi su kao jedan pevali i tako napravili scenu kakva se retko viđa.

Dok je u Hanoveru sprečen žestok teroristički napad u poslednjem trenutku, britanski narod, kao i fudbalska reprezentacija Engleske pokazala je neviđenu solidarnost sa francuskim igračima i stanovništvom s druge strane Lamanša. Doduše, ogroman broj policijskih i vojnih snaga nalazi se u i oko samog Vemblija, ali to nije sprečilo preko 90.000 navijača da oda počast stradalima u lančanim terorističkim napadima širom Pariza. 

Neposredno pre početka utakmice fudbaleri dva tima stajali su zagrljeni kako bi se ovaj trenutak ovekovečio fotografijama, da bi kasnije zajedno stali u krug na centru igrališta kako bi minutom ćutanja uputili poslednji pozdrav nedužno stradalim licima. 

Pogledajte kako je sve to izgledalo.

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vembliteroristički napad u Parizureprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija Francuskereprezentacija EngleskeMarseljezaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara