"Sporan razgovor Ćavija i igrača Deportiva"
"Sporan razgovor Ćavija i igrača Deportiva"

Tako moćni, a bave se prevarama: Primera istražuje Barselonu zbog nameštanja? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.06.15. | 11:29

Na tapetu meč poslednjeg kola protiv Deportiva

Sporan razgovor Ćavija i igrača DeportivaŠpanska Primera odlučila je da istraži jedan događaj sa utakmice Barselona – Deportivo zbog sumnji da je taj susret bio namešten. Kako navode mediji sa Pirineja, sporan je kratak razgovor tokom meča između dvojice igrača, Alberta Lopa i Ćavija Ernandeza.

Lopo je posle meča priznao medijima da je tokom susreta rekao legendarnom igraču Blaugrane „da malo opuste ritam“, ali je potom pojasnio stvari. „Barselona je 100 odsto takmičarski tim i svakako da mi Ćavi nije rekao da će nam pokloniti utakmicu“.

Izabrane vesti

Ipak, Primeri je to dovoljno da bi započela proces istrage, s obzirom na to da smatraju da bi takav razgovor možda mogao da bude okarakterisan kao ponuda. Sporni detalj dogodio se pri rezultatu 2:2, kojim je meč kasnije i završen, a rezultat je posebno išao na ruku Deportivu. Oni su uspeli da tim bodom izbegnu ispadanje u Segundu, dok je Barselona već bila zvanični šampion.

Lopo je jedan od najiskusnijih fudbalera tima iz Galicije, a španski list Mundo Deportivo navodi da se on i Ćavi poznaju duži niz godina. Rođen je u Barseloni i kao fudbaler je ponikao u redovima rivalskog Espanjola, a međusobni odnos dvojice igrača je poprilično dobar. Međutim, koliko je to dovoljno za eventualno nameštanje utakmice na tako visokom nivou, ostaje da se vidi.

Barselona je u meču 38. kola domaćeg prvenstva golovima Lionela Mesija vodila sa 2:0 posle 60 minuta igre, dok su izjednačenje Deportivu doneli Lukas Perez u 67. i Diogo Salomao u 76. minutu. Poraz u ovom susretu bi poslao tim iz La Korunje u drugi rang španskog fudbala, ali je tamo na kraju završio Eibar.

(Foto Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraLionel MesiEvropaCavi Ernandes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara