""
""

Tamo daleko ima jedan mali Vanuatu - Vodi ga Crnogorac i umalo je uplašio veliku Nemačku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.17. | 12:39

Malena pacifička ostrvska zemlja pre je bila poznata po brutalnoj verziji bandži skokova, a sada se tamo očigledno igra sve bolji fudbal

Danas svi igraju fudbal! Stara, izlizana fraza, ali kao i uvek, pokaže sa kao istinita. Tako su fudbaleri mlade reprezentacija Vanuatua pokazali da ipak nisu slučajno završili na Mundijalitu u Južnoj Koreji.

Izabrane vesti

Pogotovo bi trebalo uzeti u obzir činjenicu da se radi o fudbalskom savezu koji je tek 1988. godine primljen u FIFA i zemlji koja je poznata po brutalnoj, tradicionalnoj verziji bandži skokova. 

Naime, iako ih je Venecuela isprašila sa 7:0, selekcija Vanuatua, koja je praktično amaterski tim, a predvodio je Crnogorac sa kanadskim pasošem Dejan Gluščević, uspela je u preostale dve utakmice u grupi da postigne po dva gola takvim selekcijama kao što su Nemačka i Meksiko. Oba puta tim iz pacifičke ostrvske zemlje izgubio je sa 3:2, a Pancere je taj rezultat koštao osvajanja drugog mesta u grupi iako će izvesno je Nemačka proći u nokaut fazu.

Protiv Meksikanaca, Vanuatu je primio treći gol tek u 90. minutu. U duelu sa Pancerima situacija je ipak bila nešto drugačija. Nemci su poveli sa 3:0, ali su za samo 15 minuta sa dva gola ponovo došli do daha. Nisu imali snage za preokret, ali su makar pokazali da ne odustaje.

Valja napomenuti i da je golman Vanuatua u prvom poluvremenu odbranio penal Pancerima.

Inače, tri od četiri gola na pomenutim mečevima postigao je Bong Kalo, 20-godišnji vezista lokalne ekipe Tafea.

Ovo je selekciji Vanuatua bio debitantski nastup na Mundijalitu, a seniorska reprezentacija ove države nalazi se trenutno na 179. mestu FIFA rang liste. 

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Venecuelareprezentativni fudbalNemackaMeksikoFIFA U20

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara