""
""

Tandem Tadić - Ostin radi sve bolje, Sautemptonu prvo slavlje! Stouk u crnoj rupi, sada je dobio četvorku i od Kristal Palasa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.09.16. | 17:05

Tim Marka Hjuza zakucan za dno tabele, Sveci se polako podižu posle nešto lošijeg starta

Prošle sezone Ronald Kuman imao je tandem Tadić - Pele, a ove Klod Puel ima dvojac Tadić - Ostin. Vihorni srpski reprezentativac i pomalo zaboravljeni engleski golgeter uspeli su da „kliknu“ uprkos fizičkom konfrliktu u nedavnom meču Lige Evrope, a jasno je da dobra saradnja njih dvojice povoljno utiče i na rezultate koje beleže Sveci. Pre samo tri dana ubeležena je prva ovosezonska pobeda u svim takmičenjima protiv praške Sparte, a ovog nedeljnog popodneva Sautempton je slavio i u malom derbiju protiv Svonsija - 1:0. 

Izabrane vesti

Minimalac, ali dovoljan da se osmeh vrati na lica svih fudbalera u crveno-belim dresovima. Evidentno je da Sautempton može još mnogo bolje, da mesta za napredak ima na pretek, ali čini se da je i Puelu i njegovim igračima važno da se mašina pokrene i da se uđe u seriju pozitivnih rezultata. Zato će trijumf nad Svonsijem imati višestruki uticaj, kako na popravljanje stanja na tabeli, tako i na podizanje samopouzdanja pred nastavak sezone. 

Iako rezultat možda i ne govori tako, ali Sautempton je bio bolji tim na terenu Sent Meriz stadiona. Doduše, moraće domaći fudbaleri da porade na preciznosti, ali bar je akcija koju je kreirao Tadić, a zavšio Ostin bila ona prava, vredna tri boda. 

Srbin je još jednom potvrdio da igra Sautemptona u velikoj meri zavisi upravo od njega, dok je Ostin dokazao da u njegovim nogama i dalje ima baruta i da Puel i te kako može da računa na njega. I to ispred svih ostalih ofanzivnih opcija u timu. Imao je Sautempton i malo sreće kod jedinog gola na meču, jer je akciju pomogao i protivnički štoper Amat, pa je Ostin imao bolju šansu da loptu zakuca pod prečku. 

Do kraja Sautempton je uspeo u nameri da sačuva rezultat.

Šta reći za Stouk Siti? Klub koji je uvek bio trn u oku brojnih engleskih velikana danas se koprca na dnu Premijer lige, a nakon debakla od Kristal Palasa jasno je da će mnoge stvari morati da se menjaju. Što pre - 1:4. 

Bio je to treći uzastopni poraz u šampionatu, drugi vezani u kojem je primljeno četiri gola, a prošle nedelje isto je učinio i Totenhem. 

Nema sumnje da je Marku Hjuzu „rak rana“ poslednja linija odbrane koje praktično kao da i nema. U prvih pet utakmica sezone Stouk je primio ubedljivo najviše golova u ligi (14), a postigao tek tri, pa uz Sanderlend ima tek jedan osvojeni bod.

Kristal Palas je evidentno uspeo da pronađe dobitnu formulu i posle početne krize vezao drugi trijumf i tako pronašao sigurnost na sredini tabele.

Mada jeste bio duel timova sličnog kvaliteta, bar na papiru, čini se da je Kristal Palas tri nova boda mogao da pripiše već posle tek 11 minuta. Tada je na semaforu pisalo – 2:0.

Koliko je zapravo odbrana Stouka u velikim problemima govori i to da su Džejms Tomkins i Skot Dan gotovo bez ikakvih problema načeli mrežu vremešnog Šaja Givena. Oba su došla posle prekida, prvi nakon slobodnog udarca, drugi posle kornera, a igrači Stouka delovali su kao rekreativci na malom fudbalu. Bez prave postavke, bez adekvatnog „pokrivanja“ rivala, što je rezultiralo time da Kristal Palas olako dođe do velike prednosti.

Domaćinu je ovakav rezultat bio dovoljan da nastavak utakmice odradi u znatno mirnijem tonu. Ali, kada su se ponovo ukazale šanse, Kristal Palas bio je nemilosrdan. I ponovo je golove dao u relativno kratkom vremenskom periodu – u 71. i 75. minutu.

Ne zna se koji je gol lepši – da li onaj Džejmsa Mekartura posle divne solaže, ili Androsa Taunsenda s velike udaljenosti. Oba su zakucala Stouk za dno.

A Kristal Palasu donela miran san i novu, slatku pobedu. Na kraju je Marko Arnautović u poslednjim sekundama meča samo ublažio poraz. Ali, ni taj gol nije zamaskirao krizu u kojoj se Stouk nalazi.

PREMIJER LIGA - 5. KOLO:

Čelsi - Liverpul 1:2 (0:2)
/Dijego Kosta 61 - Lovren 17, Henderson 36/

Subota:

Hal – Arsenal 1:4 (0:1)
/Snodgras 79 penal - Sančez 17, 83, Volkot 55, Džaka 90+2/

Lester – Barnli 3:0 (1:0)
/Slimani 45+1, 48, Mi 78 autogol/

Mančester Siti – Bornmut 4:0 (2:0)
/De Brujne 15, Ihenačo 25, Sterling 48, Gundogan 66/

VBA - Vest Hem 4:2 (3:0)
/Šadli 8 penal, 56, Rondon 37, Meklin 44 - Antonio 61, Lansini 65 penal/

Everton – Midlzbro 3:1 (3:1)
/Beri 24, Kolmen 42, Lukaku 45+1 – Stekelenburg 21ag/

Nedelja:

Votford - Mančester junajted 3:1 (1:0)
/Kapu 34, Zunjiga 83, Dini 90+5 pen - Rašford 62/

Kristal Palas – Stouk 4:1 (2:0)
/Tomkins 9, Dan 11, Mekartur 71, Taunsend 75 - Arnautović 90+4/

Sautempton – Svonsi 1:0 (0:0)
/Ostin 64/

17.30 Totenhem - Sanderlend

(FOTO: Action Images)


tagovi

StoukSautemptonPremijer ligaKristal PalasEvropaEngleskaDušan TadićČarli OstinAndros Taunsend

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara