""
""

Tarabt je Milanov spasilac, Miha ne ume protiv velikih... Čudesni Avramov spustio rampu Interu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.02.14. | 16:53

Rosoneri savladali Sampdoriju u gostima zahvaljujući sjajnom Marokancu, Inter opet razočarao remijem protiv Kaljarija...

Milan je napravio odličan potez kada je u januaru pozajmio kontroverznog Adela Tarabta iz KPR. Momak čiji talenat i fudbalsko umeće nikada nisu bili sporni, ali „glava“ i karakter jesu, blista u dresu Rosonera i od kada je debitovao protiv Napolija i u naredna dva meča protiv Bolonje i Atletika  je bio jedan od najboljih u timu Klarensa Sedorfa. Danas je protiv Sampdorije i definitivno pokazao da bi mogao da bude inicijalna kapisla za preporod Rosonera u drugom delu sezone.

Izabrane vesti

Tarabt je na gostovanju Sampdoriji postigao jedan gol i namestio drugi u trjumfu Milana od 2:0. Rosoneri su tako tek drugi put u sezoni pobedili u seriji sa dva gola razlike bez primljenog gola, a nije im smetalo ni odsustvo pvređenog Marija Balotelija koga je dobro odmenio Pacini.

Milan je poveo već u 12. minutu. Rami je centrirao sa desnog krila, Tarabt tukao glavom pravo u golmana Da Koštu, ali mu se lopta odbila pravo na nogu i iz drugog pokušaja je bio nepogrešiv. Potom su dobre šanse imali Honda i Saponara, a sve je rešeno u 58. minutu. Ovoga puta je Tarabt centrirao sa desnog krila, Pacini u skoku zasmetao golmanu Sampdorije, a Rami je sada preuzeo ulogu strlca i pogodio iz neposredne blizine. Ubrzo je adut domaćih Maksi Lopez dobio crveni karton zbog protesta kod sudije i Sampdorija je ostala bez šansi...

Siniša Mihajlović tako i pored dobrih rezultata u Đenovi nije uspeo da pobedi nekog od velikih klubova, pošto je poražen od Rome, Juventusa, Milana i Napolija, a protiv Intera i Lacija je remizirao. Milan se vraća u borbu za plasman u Ligu Evrope...

Za razliku od Rosonera, gradski rival Inter je opet razočarao svoje navijače. Imali su idealnu šansu da na svom terenu eventualnom pobedom nad Kaljarijem prvi put dođu do tri vezane pobede u sezoni, ali opet zakazali kada se najmanje očekivalo i devalvirali pobedu iz Firence. Kaljari je odneo bod sa Meace (1:1), pre svega zahvaljujući čudesnom srpskog golmanu Vladi Avramovu koji je imao par čudesnih interevencija.

Kaljari je šokirao domaće navijače u 40. minutu kada je Pinilja pogodio za vođstvo iz penala, pošto je prethodno Žuan Žezus igrao rukom u svom šesnaestercu. Avramov je neverovatnom odbranom sprečio izjednačenje Intera posle pokušaja Milita u 45. minutu.

Inter je izjednačio preko Rolanda početkom dugog dela igre, na asistenciju Ikardija. U 65. minutu je opet Avramov čudesno reagovao posle pokušaja Palasija i spasao svoj tim. U 89. minutu je Ikardi pogodio prečku posle centaršuta Nagatoma i propala je najbolja šansa za Inter na meču.  

Kljevo je u okršaju sa direktnim rivalom za opstanak savladao Kataniju 2:0 i prekinuo dobru seriju Slonocva. Udineze se golom Di Natalea iz penala spasao poraza na svom Friuliju protiv nepredvidive Atalante 1:1.

SERIJA A - 25. KOLO:

Nedelja:

Livorno – Verona 2:3 (0:3)
/Paulinjo 72, Greko 73 – Janković 33, Romulo 43, Toni 45+1/

Udineze – Atalanta 1:1 (0:1)
/Di Natale 71 penal - Brivio 24/

Inter – Kaljari 1:1 (0:1)
/Rolando 54 - Pinilja 40 penal/

Kjevo – Katanija 2:0 (1:0)
/Tero 37 penal, Rigoni 68/

Sampdorija – Milan 0:2 (0:1)
/Tarabt 12, Rami 58/

18.30 Juventus – Torino
20.45 Lacio - Sasuolo

Ponedeljak:
19.00 Parma – Fjorentina
21.00 Napoli – Đenova

Subota:

Bolonja - Roma 0:1 (0:1)
/Najngolan 37/

 


tagovi

KatanijaKaljariItalijaInterVlada AvramovUdinezeSerija ASampdorijaMilanKjevoAtalantaEvropaAdil RamiAdel Tarabt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara