"Adnan Januzaj"
"Adnan Januzaj"

Tata Januzaj: Želimo da Adnan igra za Kosovo

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.13. | 11:40

Otac mladog igrača Mančester junajteda kaže da njegov sin još nije odabrao nacionalni tim za koji će igrati, ali...

Adnan Januzaj

Bura oko toga za koju reprezentaciju će se opredeliti Adnan Januzaj, nova zvezda Mančester junajteda, ne stišava se, s obzirom na to da bi ga i Belgijanci, i Englezi, i Hrvati, i Albanci... želeli u svojim nacionalnim timovima.

Izabrane vesti

Međutim, njegov otac Abedin kaže za prištinsku televiziju KTV da bi 18-godišnji Adnan najpre izabrao - Kosovo.
"Želimo da Adnan igra za Kosovo, ali tu je trenutno delikatna situacija, pošto FIFA ne dozvoljava Kosovu da igra zvanične utakmice...", rekao je Abedin Januzaj.

Abedin Januzaj

Porodica Januzaj se, inače, početkom 90-ih preselila iz tadašnje Jugoslavije u Belgiju, a Adnan je kao klinac primećen od skauta Mančester junajteda... Prema poslednjim informacijama medija s Ostrva, najveće su šanse da zaigra upravo za Gordi Albion, a u prilog tome ide i "svađa" oca Abedina sa selektorom Belgije Markom Vilmotsom...

"Sa mnom nema pregovora! Da li je klinac talentovan? Spreman da igra? Okej, neka pokaže! Ako bude na vrhunskom nivou u Mančesteru i ako mi bude bio potreban, zvaću ga. Jednostavno", rekao je Vilmots, na šta je Abedin Januzaj imao odgovor:

"Strašno! Pa mi nikada nikoga nismo zvali, molili za bilo šta. Ovakva Vilmotsova reakcija neće olakštati stvari. Ljuti smo!"

Adnanova rastuća popularnost, posle nekoliko zaista sjajnih utakmica za Junajted, dobro je došla i članovima njegove šire familije koji rade i na ličnoj promociji. Tako se stric Šemsedin u intervjuu Dejli Mejlu pohvalio kako je bio član takozvane OVK.

"Imao sam 18 godina kada sam se 1998. priključio OVK. Nisam više mogao da trpim represije, nasilje. Bio sam spreman da umrem za svoj cilj", ispričao je Englezima Šemsedin Januzaj.

Filmska priča s Balkana. Na Zapadu takve obožavaju, pa je sasvim izvesno da će o ovoj temi biti još mnogo govora u engleskim medijima...

(Foto: Action Images, Screenshot KTV) 


tagovi

Adnan JanuzajEngleskaEvropaKosovoPremijer ligareprezentativni fudbalulazak kosova u UEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara