Tavamba protiv Gomisa i imperije – II deo! Mnogo je bitno, cela sezona se lomi

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.19. | 14:05

Al Hilal ekspresno kupio trenera pred utakmicu koja može da mu sruši sezonu

Najkvalitetnija sezona u istoriji saudijskog fudbala, polako dostiže vrhunac. Otkako su podignute granice za broj stranaca, a klubovi letos počeli da troše ogromne količine novca na igrače i trenere, tamošnji fudbal je sve bliži kineskoj kao najatraktivnijoj ligi Azije.

Trka za titulu je ušla u foto-finiš, a večeras se igra mnogo bitan meč.

Izabrane vesti

Aktuelni šampion i najveći saudijski klub Al Hilal dočekuje otkriće sezone Al Tavon. Samo nekoliko dana pošto je upravo Al Tavon razneo popularne Gazde u polufinalu Kupa kralja sa 5:0 i smenio trenera Zorana Mamića. Danas bi u poslednjem meču 28. kola mogao da ih košta i druge titule.

Al Hilal mora da pobedi kako bi se dva kola pre kraja prvenstva opet vratio na prvo mesto na kojem ga je prestigao Al Nasr. Predvođen neverovatnim golgeterom Hamdalom koji igra u potpuno neverovatnoj formi (19 golova na poslednjih 10 utakmica!), Al Nasr je zabeležio devet pobeda na poslednjih 10 utakmica, iskoristio krizu Al Hilal i prestigao ga na čelu tabele. Velikan iz Rijada nije imao kud i morao je da smeni Mamića kako bi spasao prvo mesto u prvenstvu. Eskpresno je iz Al Fajsalija kupljen novi trener.

Tavamba smenio Mamića, petarda u mreži Degenekove odbrane (VIDEO)

Al Hilal je platio 700.000 evra Al Fajsaliju za brazilskog stručnjaka Periklesa Šamusku, a njemu je isplaćeno 350.000 evra za potpis. Brazilac ima zadatak da konsoliduje ekipu i oporavi je posle katastrofe u kupu protiv Al Tavona minulog vikemnda. U tom meču je Mamić igrao bez Gomisa, Sorijana, Karilja, dok je Đovinko počeo sa klupe i to mu se debelo osvetilo.

Al Tavon je razneo odbranu Al Hilala koju je predvodio Miloš Degenek, a u strelce se upisao i drugi strelac lige Leandre Tavamba. Nekadašnji Partizanov napadač deli drugo mesto na listi najubojitijih igrača sa Gomisom, pa će biti i njihov golgeterski okršaj.

Al Hilalu je pobeda apsolutno neophodna jer u poslednja dva kola ima teži raspored od zahuktalog Al Nasra, koji večeras oekuje pomoć Al Tavona. Međutim, neće Tavamba i drugovi igrati samo za Al Nasr, već im je uspeh mnogo potrebniji zbog njih. Bore se za treće mesto koje donosi plasman u kvalifiacije za Ligu šampiona Azije. Imaju četiri boda manje i meč manje od trećeplasiranog Al Šababa sa kojem igraju u sledećem pretposlednjem kolu. Ako Al Tavon večeras opet iznenadi Al Hilal, imaće šansu da sve drži u svojim rukama i da osvajanjem trećeg mesta zaokruži sezonu iz snova.

U Saudijskoj Arabiji se večeras igra utakmica koja može da odluči mnogo toga ove sezone. U prvom delu sezone je bilo 2:2, nedavno u Kupu 5:0 za Tavon, sada je vreme za treći deo.

SAUDIJSKA ARABIJA 1 - 28. KOLO

Ponedeljak
18.00: (1,45) Al Hilal (4,30) Al Tavon (6,25)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Saudijska Arabija 1Leandre TavambaBafetimbi GomisAl TavonAl HilalMiloš Degeneksportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara