TAVAMBA – ubica velikana! Gol za istoriju, Prijovićev nije bio dovoljan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.19. | 22:31

Bivši napadač Partizana doneo Al Tavonu najveći uspeh u istoriji

Kakav sezona Leandrea Tavambe, kakva sezona Al Tavona!

Čuda pravi bivši napadač Partizan u Saudijskoj Arabiji!

Izabrane vesti

Njegov gol u 90. minutu je večeras doneo Al Tavonu pobedu od 2:1 u finalu Kupa kralja Saudijske Arabije i najveći uspeh u istoriji. Kamerunac je srušio moćni Al Itihad kojem je vođstvo doneo Aleksandar Prijović.

Možda će neko potceniti trofej u Saudsijkoj Arabiji, ali ovo je najjača sezona u istoriji tamošnjeg fudbala. Otkako je princ prestolonaslednik Muhamed bin Salman preuzeo sve konce države u svoje ruke, rešio je da otvori zemlju prema zapadu, a fudbal je bio bitan faktor u toj misiji. Prošle godine je broj stranaca podignut na osam i saudijski klubovi su krenuli da troše kao ludi. Pre svih, dva najveća: Al Hilal i Al Itihad. Tavambin Al Tavon je bio autsajder koji nije dovodio skupocena pojačanja i previđana mu je borba za opstanak.

Ali, Tavamba i Al Tavon su poremetili planove bogatim šeicima i velikim klubovima. Nedavno su u prvenstvu (vrlo verovatno) uništili sezonu najvećem saudijskom klubu Al Hilalu, a večeras i drugom najvećem Al itihadu koji je sve karte bacio na Kup kralja.

Al itihad je uložio ogroman novac u pojačanje ove sezone, doveo igrače poput Seku Sanoga iz Jang Bojsa, Garija Rodrigesa iz Galatasaraja, pa neke Brazilce i kao krunu Aleksandra Prijovića iz PAOK-a za faraonski ugovor. Međutim, sezona je krenula jako loše, Al Itihad je u jednom trenutku pao u borbu za opstanak, a ceh je platio Slaven Bilić. Uspeo je klub iz Džede da se izvuče i izbori opstanak, a sezonu je moglo da spasi osvajanje Kupa kralja. Tigrovi su bili apsolutni favorit protiv Al Tavona u finalu. Čak su i poveli preko Aleksandra Prijovića koji je volejom u 32. minutu najavio spas sezone...

Ipak, Al Tavon je u drugom poluvremenu uspeo da okrene. Al Absi je izjednačio u 54., minutu, da bi Tavamba u 90. minutu otresao dvojicu Al Itihadovih defanzivaca i iz drugog pokušaja postigao gol za trofej i najveći uspeh u istoriji Al Tavona.

Ne samo da su Tavamba i Al Tavon krunisali sezonu osvajanjem Kup kralja. Sjajno guraju i u prvenstvu Saudijske Arabije. Pre nekoliko dana su kao gost savladali šampiona Al Hilal i dva kola pre kraja ga praktično koštali titule, s obzirom da je Al Nasr preuzeo čelo tabele i ima dva zicera do kraja. Tavamba je u tom meču dao i namestio gol, a Al Tavon je na bod od trećeg mesta koje donosi plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona Azije. Tavamba je drugi strelac lige sa 20 golova u konkurenciji imena kao što su Bafetembi Gomis, Ahmed Musa i još gomile Brazilaca. U sledećem kolu Tavamba i Al Tavon gostuju trećeplasiranom Al Šababu i pobedom mogu da kupe kartu za Ligu šampiona Azije.

Kakva sezona za Al Tavon i Leandrea Tavambu.


tagovi

Leandre TavambaAl TavonAl ItihadAleksandar Prijović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara