""
""

Tek će da pršti za poziciju dva! Uspavanom Partizanu lekcija u Morači (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.01.17. | 20:49

Budućnost slavila sa 74:68 u 20. kolu Jadranske lige

Ako Partizan misli ove sezone da igra bilo kakvu ozbiljnu ulogu, onda mora da počne da pobeđuje ekipe koje su mu direktni konkurenti u Jadranskoj ligi. A večeras je u Podgorici bio daleko od toga, pa je Budućnost u derbiju 20. kola Jadranskog kola slavila sa 74:68.

Izabrane vesti

Ovo je crno-belima peti poraz u regionalnom takmičenju i drugi od Budućnosti i ekipa Aleksandra Džikića sada mora da strepi za drugo mesto, pogotovo što je u sledeća dva kola čekaju još teži rivali - Crvena zvezda i Cedevita.

Kada najbolji strelac ekipe Vil Hečer odigra najgoru utakmicu u sezoni i postigne samo dva poena, nije ni čudo što su crno-beli bili daleko od pobede. Pritom energetski crno-beli, iako je Džikić odmori četvoricu standardnih pre nekoliko dana protiv Sasarija, nisu bili na potrebnom nivou.

Takođe, iako je za crno-bele debitovao nojvalija Džamont Gordon videlo se da nije igrao košarku godinu i po dana i pitanje je koliko će mu vremena biti potrebno da počne da igra na ozbiljnom nivou. Utisak je, dosta.

Jedan od uzroka poraza svakako je i veoma loše izvođenje slobodnih bacanja, kao i, blago rečeno, očajna selekcija kod pravljenja faulova. Bilo je evidentno i koliko crno-belima nedostaje krilni centar Stefan Birčević.

Partizan je veoma „mekano“ ušao u utakmicu, dok je Budućnost bila poprilično motivisana i nije prošlo mnogo vremena, pa je domaćin veoma brzo i neočekivano lako došao do vođstva od 12:0.

Prve poene za crno-bele postigao je Uroš Luković posle malo više od četiri minuta, što dovoljno govori na šta je ličila igra Partizana u tom periodu. Samo zahvaljujući kapitenu Novici Veličkoviću i ogromnoj energiji koju kao i uvek donosi na terenu, crno-beli su uspeli da priđu na minus četiri (21:17).

U drugoj deonici više smo gledali silne greške u napadu na obe strane, pa je delovalo da i Partizan i Budućnost igraju čvrste odbrane. Ipak, crno-beli su u nekoliko navrata propustili priliku da potpuno uđu u egal utakmicu.

„Prodavao“ je Partizan u tom periodu loptu kao od šale, dok se na drugoj strani probudio Džej Ar Rejnolds koji tradicionalno igra dobro protiv Beograđana.

Prednost Budućnosti uglavnom je iznosila između pet i 10 poena, a kada je u 27. minutu na semaforu stajalo 52:41 delovalo je da je meč blizu odluke.

A onda je Partizan konačno malo zategao igru u odbrani, probudili su se Mihajlo Andrić i Frenk Robinson i za tren oka ponovo su crno-beli na minus pet.

Ogromne probleme Partizanu međutim, nakon toga, napravio je Oven Klasen, što poenima, što skokovima i srpski tim jednostavno nije imao način da ga sačuva ni u jednom trenutku.

BUDUĆNOST - PARTIZAN 74:68 (23:17, 17:14, 18:20, 16:17)

Hala Morača

Gledalaca: 4.600

Sudije: Matej Boltauzer, Siniša Herceg i Matej Špendl

BUDUĆNOST: Rejnolds 19, Vilijams 4 (9as), Se. Šehović 7, Subotić, Su. Šehović 4, Gordić 6, Ilić 3, Savović 5, Klasen 16 (10sk), Nikolić, Popović 2, Vranješ 8.

PARTIZAN: Robinson 8, Ratkovica 6 (7as), Vrabac, Veličković 15 (8sk), Majstorović 2, Koprivica 6, Andrić 14, Hečer 2, Pot 1, Karahodžić, Gordon, Luković 14 (10 skokova).

(FOTO:ABA/Budućnost Voli)


tagovi

Aleksandar DžikićBudućnost PodgoricaDavi KlasenDžej Ar RejnoldsJadranska ligaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara