""
""

Teljo u partiji karijere razmontirao Levante (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.01.14. | 23:53

Kao i pre par dana u Primeri, Katalonci ponovo bili u rezultatskom zaostatku, ali je pomalo zaboravljeni napadač doneo Barseloni četiri gola i polufinale Kupa kralja

Levante je minulog vikenda napravio senzaciju u Primeri i zaustavio Barselonu, pa je bilo za očekivati da Katalonci večeras u prvom meču četvrtfinala Kupa kralja deklasiraju istog rivala i poštede muka svoje navijače. Pobeda je na kraju došla, ali je Levante opet dobro preznojio favorizovanu Blaugranu. Za razliku od duela u Primeri, Barsa je večeras imala nezaustavljivog Kristijana Telja koji je praktično sam napravio preokret i doneo im trijumf od 4:1. Postigao je tri gola, bio najzaslužniji za autogol rivala i pokazao da zaslužuje veću priliku kod Tate Martina.

Izabrane vesti

Nekadašnji napadač Liverpula Nabil El Žar je iskoristio gužbu u kaznenom prostoru Barse, posle Pintove odbrane naleteo na otpadak i pogodio za iznenađujućih 1:0. Levante je sa minimalnom prednošću otišao na poluvreme i sve je mirisalo na još jedan kiks Barse.

A, onda je u drugom delu igre eksplodirao brzonogi Kristijan Teljo! Pomalo zaboravljeni napadač Katalonaca koji kod Tate Martina sve ređe dobija šansu je odigrao partiju karijere i doneo Barsi preokret i laganu pobedu. Posle njegovog prodora i udarca, Huanfran je nespretnom intervencijom zatresao sopstvenu mrežu. Kako je meč odmicao, tako je Teljo dodavao gas i bežao defanzivcima Levantea.

U intervalu od 60. do 86. minuta, Teljo je tri puta uleteo sa levog krila, sva tri puta iskoristio pravovremene asistencije Lea Mesija i upsiao het-trik. U dosadašnjem delu sezone, Teljo je u svim takmičenjima u dresu Barse odigrao 17 mečeva, samo četiri u prvoj postavi i za tih 511 minuta na terenu upisao samo jedan gol. Večeras je sve nadoknadio i na najbolji mogući način iskoristio odsustvo Nejmara i pokazao da se Barsa nije prevarila što je odbila neke ponude engleskih klubova ove zime.

Ostaje još revanš na Nou Kampu, ali on će biti samo formalnost. Barsa je u polufinalu Kupa kralja.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

ŠpanijaPrimeraKristijan TeljoLevanteEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara