"Prošlogodišnje slavlje  Novaka Đokovića u Majamiju"
"Prošlogodišnje slavlje Novaka Đokovića u Majamiju"

Tenisko martovsko ludilo

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.03.15. | 16:23

Tokom ovog meseca najbolje tenisere sveta, kao i njihove koleginice očekuju dva najprestižnija masters 1.000 turnira – Indijan Vels i Majami

Prošlogodišnje slavlje  Novaka Đokovića u MajamijuŠto se tiče belog sporta, proleće počinje već ovog vikenda i to u dalekom Indijan Veslu (11-22. mart), na jednom od najprestižnijih turnira na svetu nakon kojeg sledi gotovo jednako veliko takmičenje u Majamiju (24. mart - 5. april).

U fokusu je ponovo Novak Đoković koji će na ovoj mini-turneji u SAD braniti pehare i ukupno 2.000 poena na oba turnira. Inače i da ne učestvuje na oba mastersa i dalje bi nakon njih ostao na prvom mestu ATP liste, tako da nije pod velikim pritiskom.

Izabrane vesti

Pustinjski kalifornijski gradić u kojem živi najveći broj multimilionera na svetu, Indijan Vels dom je „petog grend slema“, to jest prvog od devet turnira ATP masters 1.000 kategorije u sezoni. Odmah nakon njega sledi i masters u Majamiju, mnogima omiljen turnir pre svega zbog tropskog ambijenta. Kako zasad stoje stvari, barem u muškoj konkurenciji, svi najbolji su uzeti rekete i zaputili su se u SAD.Impresivno sportsko zdanje u Indijan Velsu

Naravno, na oba mastersa, koji se igraju na otvorenom na tvrdim podlogama, novčane nagrade su astronomske, pre svega zahvaljujući moćnim sponzorima. Tako će organizatori Indijan Velsa, koji je poznat i po tome što je najposećeniji teniski turnir na svetu ne računajući grend slemove, kao i Majamija podeliti učesnicima tačno po 5.381.235 dolara. A šampionima sleduje skoro pa čitav million.

Branioci titule u Indijan Velsu su Flavija Peneta i Novak Đoković, a u Majamiju Serena Vilijams i (naravno) Novak Đoković.

ZANIMLJIVOSTI

- Od 1991. sedam igrača je uspelo da osvoji oba mastersa u istoj sezoni, a samo dvojici tenisera to je pošlo za rukom u dva navrata – Rodžeru Federeru (2005i 200606) i Novaku Đokoviću (2011 i 2014)

- U poslednjih pet godina igrač koji je osvojio najviše mastersa završavao je sezonu na prvom mestu

- Serena Vilijams, koja već više od dve godine neprekidno drži prvo mesto na VTA listi, vraća se ove sezone u Indijan Vels nakon 14 godina samovoljnog izgnanstva zbog navodnog rasističkog ponašanja navijača i organizatora

(foto: Action Images)


tagovi

WTA Indijan VelsŠvajcarska 1SrbijaSerena VilijamsRodžer FedererNovak ĐokovićATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara