""
""

Terzić označio krivce za nerede na derbiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.16. | 08:07

"Šta to Crvena zvezda nije uradila u organizaciji meča, što nisu uradili Bajern, Liverpul ili Barselona u svojim utakmicama?

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić smatra da su krivci za nerede na tribinama tokom 151. večitog derbija navijači Partizana i žandarmerija! Disciplinci Fudbalskog saveza Srbije najavljuju tešku kaznu za crveno-bele - očekuje se da će sankcije biti dva meča bez publike i novčano do 1.000.000 dinara - a Terzić ih u razgovoru za Večernje novosti otvoreno pita:
"Šta to Crvena zvezda nije uradila u organizaciji meča, što nisu uradili Bajern, Liverpul ili Barselona u svojim mečevima? U Zakonu o sprečavanju nasilja u sportu piše da je "organizator u saradnji sa MUP odgovoran za organizaciju". Sastanke smo održali, bilo je više nego dovoljno redara... Iz prethodnih iskustava, očekujemo kaznu, ali neka mi objasne disciplinci šta to mi treba da uradimo da bismo u budućnosti sprečili nešto slično. Kad rulja krene".

Izabrane vesti

Terzić se zatim osvrnuo na to kako je sve počelo...
"To što navijači Partizana imaju probleme između sebe pa su pocepani na tribini, to što upravu gađaju jajima, ne daje za pravo njihovoj militantnoj grupi da dođe na "istok", što je uvek bila porodična navijačka tribina Zvezde. Nažalost, ulaznice su u slobodnoj prodaji, policija zna za taj problem i umesto da ih razdvoji ili pošalje na "jug", oni dozvole dva puta za godinu dana da takvi napadaju obične ljude. Nedopustivo je da se na "istoku" mešaju navijačke grupe i obični ljudi".

Po rečima prvog čoveka crveno-belih bilo je za očekivati u takvoj situaciji da zvezdaši sa severa krenu da brane svoje, a onda je počela da interveniše žandarmerija...
"Napravili su problem ulaskom na severnu tribinu. Koja je njihova funkcija tamo, da brane Zvezdine navijače od Zvezdinih navijača? Ako su hteli da prave tampon-zonu, trebalo je da je prave na "istoku", pa ako neko sa "severa" preskoči ogradu, u rukama im je. Šta smo mi kao klub tu trebali da uradimo? Mi moramo, mislim na rukovodstva Zvezde i Partizana, ne znam ni sam kako, da smirimo ove tenzije između navijača, jer sve to ne služi nikome na čast. Ni Zvezdi, ni Partizanu, ni srpskom fudbalu, ni srpskom narodu. Ne znam kako se tolika mržnja nakupila, ali imamo mi neku ulogu i odgovornost da se spuste tenzije. U suprotnom će nastati građanski rat između Zvezde i Partizana", zaključio je Zvezdan Terzić.

(foto: MN Press)


tagovi

Zvezdan TerzićSuperligaSrbijaFK Crvena zvezda151. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara