Terzić pred polufinale: Igra u odbrani odlučuje, Holandija nije slučajno tu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.10.18. | 13:01

Optimizam u taboru Srbije pred meč koji može da donese sigurnu medalju

Srbija je na korak od sigurne medalje na svetskom prvenstvu za odbojkašice u Japanu.

Naše devojke imaju sjajnu šansu da olimpijskim i evropskim odličjima dodaju i svetsko. Sutra od 6.40 časova su blagi favorit u polufinalnom duela sa Holandijom koja nas je pobedila u poslednja dva međusobna okršaja.
“Biće mnogo teška utakmica, to je sigurno. Holanđanke imaju veliki motiv da nas pobede, ali imamo i mi svoje motive. Želimo do finala Svetskog prvenstva. Odlučiće želja, motiv i igra u odbrani. Ne bi trebalo da strahujemo za druge elemente”, rekao je selektor Zoran Terzić u najavi utakmice.

Izabrane vesti

Terzić smatra da su ekipe ujednačene po kvalitetu.
“Holandija je pokazala da spada u red favorita na ovom prvenstvu. Nije slučajno u polufinalu. Igraju veoma dobro, a ekstremno su motivisane. Imaju ogromnu želju da naprave iskorak i na velikom takmičenju osvoje medalju”.

Rezervni korektor Srbije, Ana Bjelica je uzbuđena pred polufinale.
“Ovo je velika stvar, to su snovi koje svako sanja. Još nisam ni svesna jer sam koncentrisana na utakmice i treninge. Ne mogu da opišem kako se osećam zbog ulaska u polufinale. Porazi su došli u pravo vreme, kada nije bitno, a kada je bilo bitno smo pobeđivale i nadam se da ćemo tako da nastavimo”, rekla je Bjelica.

Libero Teodora Pušić kaže je da je pravo vreme za plasman u finale.
“Vreme je da im se revanširamo za poraz u grupi. Skoro šest meseci smo zajedno, početak je veoma daleko. Ostale su još dve utakmice, to je kruna svega što radimo. Nikada nismo igrali finale Svetskog prvenstva i mislim da je pravo vreme za to i nadamo se”, kazala je Teodora Pušić.

(FOTO: fivb)


tagovi

Svetsko prvenstvo za odbojkašice 2018ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeAna BjelicaZoran Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara