Teški dani Marija Gecea: Bliži tribinama nego prvom timu, Favr mu poslao indirektnu poruku - moraš da igraš jače i budeš više posvećen

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.09.18. | 18:16

Heroj nemačkog fudbala sa Mundijala u Brazilu doživljava težak pad u karijeri, koji i dalje traje

Stravičan pad Marija Gecea je jako teško opisati. Nekadašnja velika krađa mihnehesnkog Bajerna i junak Mundijala u Brazilu nikada nije dostigao krajnji domet koji mu je postavljen još u najranijim igrčkim danima, a sada je u situaciji da više nema mesto ni u Borusiju iz Dortmunda, u koju se ponizno vratio posle tri godine u Minhenu, bez velikog oduševljenja ljute publike Milionera.

Povratak ne da nije bio plodonosan za 26-godišnjeg vezistu, već je naprotiv. Mario na početku ove sezone nije u prvom planu kod Lusijena Favra. Odigrao je 64 minuta u Kupu Nemačke protiv Grojter Firta, dok je u prva dva kola Bundeslige sedeo na klupi i kako navode nemački mediji - u ovom trenutku se ne bori za prvu postavu, već za to da ne završi na tribinama zbog paklene konkurencije.
"Mnogo toga zavisiti od našeg sitema. Rekao sam da će nam trebati mnogo vremena da pronađemo naš najbolji tim i sistem. Postoji mnogo taktičkih odluka. Moramo da kažemo istinu. Mario može da igra na centralnoj poziciji u našem sistemu 4-3-3, ali tu moraš da snažno jako i budeš maksimalno posvećen. Protiv Lajpciga i Hanovera smo igrali sa trojicom u sredini, Mario može da igra na jednoj od tih pozicija, ali imamo mnogo igrača koji konkurišu za to mesto, čak osam ili deet. On tagođe može da odgovori i na poziciji lažne devetke, ali tu su Kagava i Rojs. To je činjenica", otvoreno priča Favr.

Izabrane vesti

Gece je u prvoj sezoni po povratku u Borusiju odigrao 11 mečeva u Bundesligi, a u prošloj 23 uz dva gola. Ove sezoni deluje da neće uspeti da se domogne te cifre, ali ostaje da se vidi. Ipak, velike probleme su mu stvarali i problemi sa povredama.
"Bez obzira na to kako igramo, uvek imamo problem. Stalo će se događati da jedan ili dvojica igrača nisu u sastavu, jer nas ima previše. Na sreću imamo dovoljan broj utakmica koje su pred nama u ovoj sezoni", dodao je Favr.

Predsednik kluba Rejnard Raubal smatra da se moraju spustiti tenzije oko Gecea.
"Mario ne zaslužuje da bude toliko kritikovan sada. On je sjajan momak koji takođe ima visok kvalitet. Pitanje je kako se uklapa u Favrov sistem", poručio je Raubal.

Dortmund već godinama unazad pokušava da se vrati u konkurenciju za osvajanje Bundeslige. U prva dva kola osvojena su četiti boda, a u reprezentativnoj pauzi Favrov tim je odigrao prijateljski meč as Osnabrikom i slavio sa 6:0. Gece je igrao od starta meča na sredini terena i namestio dva gola, pa ostaje da se vidi da li će biti ozbiljan konkurent za prvi tim i u sutrašnjem okršaju sa Ajntrahtom u Dortmundu.

Foto: Action images


tagovi

Mario Gece

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara