Tijana se razgoropadila protiv nervoznog Terzića i donela dugo čekani trofej

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.03.19. | 19:46

Sjajna partija najbolje evropske odbojkašice

Tačku na izuzetno zanimljivu nedelju u ženskoj odbojci je stavila najbolja – Tijana Bošković!

Srpska zvezda je sa Ezačibašijem osvojila Kup Truske odigravši maestralnu partiju u finalu protiv Fenerbahčea - 3:1 (23:25, 25:17, 25:22, 25:20).

Izabrane vesti

Sedam godina je Ezačibaši čekao na trofej u prvenstvu ili Kupu Turske, a od tada je do danas izgubio tuce bitnih mečeva i finala.  Osvajao je Ezačibaši u poslednjih sedam godine svetske i evropske titule, Superkupove, ali dva glavna domaća tofeja su mu izmicala i odlazili su u vitrine gradskih rivala Fenerbahčea i Vakifa. Konačno, popualrne Tigrice su danac prekinule crnu seriju u domaćim takmičenjima.

Na neki način je to bio i melem na svežu ranu. Jer, pre samo nekoliko dana je Ezačibaši doživeo šokantnu eliminaciju u četvrtfinalu Lige šampiona, pošto je na svom terenu poražen od italijanskog Koneljana. Iako je u prvom duelu u Italiji slavio sa maksimalnih 3:0 i iako je bio izraziti favorit u revanšu... Istovremeno, Fenerbahče je uspeo da eliminiše ruski Dinamo i plasirao se na F4, a potom je juče u polifnalu Kupa Turske priredio iznenađenje eliminisavši najjači tim na svetu Vakifbank posle  pet setova žestoke borbe. Današnje finale je moglo da bude kruna fantastične nedelje za Zorana Terzića i njegov tim, ali Tijana Bošković, a pomalo i umor, su presudili drugačije.

Fener je sjajno počeo i današnji meč. Uspeo je da nadoknadi čak pet poena zaostatka u prvom setu i da bombom melise Vargas iskoristi drugu set loptu. A onda se razoropadila Tijana Bošković...

Najbolja evropska odbojkašica je zaigrala u svom stilu iako nije potpuno spremna i oporavljena od povrede. Počela je da bombarduje iz svih poizicija i sa sedam poena u drugom setu je donela Ezačibašiju ekspresno izjednačenje. U tim trenucima je poptuno dominirala u poneterskom okršaju sa 19-godipnjom kubanskom snezacijom Melisom Vargas koja je juče srušila Vakif sa neverovatnih 38 osvojenih poena. Ipak, Tijana je danas pokazala ko je najbolji napadač sveta...

U tim trenucima se malo pogubio i Zoran Terzić na klupi Fenera. Postao je preterano nervozan, napravio neke loše izmene i odluke na poečtku trećeg seta i dobio crveni karton kojim je Ezačibaši došao do 2:2 umesto vođstva 3:1 za Fener. Iako je bio tek poečtak seta, slika se poptuno promenila u nastavku i Ezačibaši je konstantno vodio zahvaljujući Boškovićevoj, Kim i Larson. Posebno vredi istaći fantastičnu rolu 18-godišnje Merve Atlier koja je na poziciji blokera zamenila iskusnu Gibmajer i bila je faktor iznenađenja. Fantasičnim blokovima je zaustavljala Melisu Vargas, fanastično iskoristila šansu, da bi Boškovićeva na drugoj set lopti smečovala bombu za preokret u setovima.

U četvrtom setu je sve išlo lakše za Ezačibaši. Prijem Fenera je potpuno pukao, a Kim i Tijana su donele Ezačibašiju velikih 18:11. Ipak, Fener je uspeo da se vrati u set ali je čudesna Merve sa dva bloka u ključnim momentima prelomila pitanje pobednika.

Tijana Bošković je sa 24 osvojena poena bila najbolji pojedinac meča, a na kraju je proglašena i i za MVP takmičenja. Kim i Larson su je ispratile sa po 16 osvojenih poena. Mlada Fenerova senzacija Melisa Vargas nije ostala na nivpou partija tokom nedelje. Možda i iscrpljena, danas je osvojila samo 18 poena i imala daleko lošiji procenat realizacije nego u prethodnim mečevima. Ana Antonijević je odigrala solidan meč na poziciji tehničara i pored dobrih dizanja uspela i da osvoji dva poena.


tagovi

Tijana BoškovićZoran TerzićEzačibašiOK FenerbahčeMelisa Vargas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara