"Anderleht bez premca u Belgiji"
"Anderleht bez premca u Belgiji"

Tilemans sve vidi, a Anderleht nema konkurenciju u Belgiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.17. | 20:02

Obradović i Spajić na pragu trofeja

Anderleht bez premca u BelgijiTitula je već upakovana, ostalo je samo još da igrači Anderlehta u finišu sezone vežu mašnicu. Jer više nego jasno da velikan iz Brisela ove sezone nema dostojnog rivala u domaćeg šampionatu, a to se jasno videlo i u današnjoj pobedi nad Klub Brižom od 2:0 u velikom derbiju četvrtog kola plej-ofa. Anderleht je samleo protivnika - 2:0 i došao na korak od osvajanja titule posle dve sušne sezone što je nešto našta na Konstant Vanden Stok stadionu nisu baš navikli.

Zato su valjda i ovako rešeni da što pre otklone dileme oko konačnog raspleta. Punih šest kola ostalo je do kraja, u opticaju je čak 18 bodova i jasno je da ništa još nije gotovo, ali sa ovom današnjom pobedom Anderleht je drugoplasiranom Gentu odmahao na već opiljivih osam bodova prednosti.

Izabrane vesti

Pobedu nad Klub Brižom, koji nije osetio slast pobede u ova četiri kola plej-ofa, doneli su mu golova Lenadera Dendonkera i Kare Mbođija, mada možda i najveće zasluge pripadaju Juriju Tilemansu, asistentu kod oba pogotka domaćeg tima.

Odgovornost je i na Rudu Vormeru, koji je još u prvom poluvremenu zaradio dva žuta kartona i ostavio goste da se brane sa desetoricom. A kad nisu mogli sa 11 na terenu, nije bilo za očekivati da će moći i sa 10, iako je Anderleht sklonio nogu sa papučice za gas i mirno priveo meč kraj.

Pomenućemo samo još da je Urošu Spajić sve vreme bio u pobedničkom timu, dok je Obradović u sudijskoj nadoknadi ustupio mesto Olivijeu Dešahtu.

BELGIJA (plej-of) - 4. kolo:

Petak:

Gent - Ostende 1:1 (0:0)
/Kubo 73 - Berije 66/

Subota:

Šarlroa - Varegem 2:0 (0:0)
/Babi 90, Pole 94/

Nedelja:

Anderleht - Briž 2:0 (2:0)
/Dendonker 21, Mbođi 34/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Župiler Pro ligaLeandro DendonkerKlub BrižKara MbođiJuri TilemansEvropaBelgijaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara