""
""

Tim probudio zver u Novaku: Srbin sporo upalio, a onda je postao buldožer (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.11.16. | 17:15

Đoković igrao tri seta protiv Austrijanca

Novak Đoković preživeo je dramu na startu završnog masters turnira sezone u Londonu. Srpski teniser morao je da odigra tri seta protiv talentovanog Austrijanca Dominika Tima, ali je na kraju zasluženo trijumfovao sa  2:1 - 6:7 (10:12), 6:0, 6:2.

Izabrane vesti

Ovom pobedom Đoković je započeo odbranu titule osvojene prošle godine u britanskoj prestonici, ali i najavio da će već u Londonu ozbiljno napasti Endija Marija i pokušati da se ekspresno vrati na prvo mesto na ATP listi.

Ono što raduje je činjenica da je srpski teniser, uprkos izgubljenom prvom setu, pružio zaista dobru partiju, u drugom i trećem setu nije dozvolio Timu čak ni da se ponada iznenađenju.

Đokovića u sledeća dva meča u grupi Ivan Lendl čekaju okršaji sa Francuzom Gaelom Monfisom i Kanađaninom Milošem Raonićem. Zanimljivo je to da Đoković u karijeri nikada nije izgubio meč od bilo kog rivala iz svoje grupe (23-0).

Austrijanac je u prvom delu meča prokockao čak pet set lopti, a taman kada se činilo da će Đoković uspeti da napravi preokret, Austrijanac je pogodio nekoliko baš teških udaraca. Nije čak Đoković u uvodnom setu ni igrao tako loše, vodio je i sa 6:5, ali jednostavno nije imao dovoljno koncentracije u presudnim trenucima.

Način na koji je izgubio prvi set kao da je potpuno razbesneo srpskog tenisera. Bukvalno je uništio Austrijanca u svim elementima igre i podsetio kako je šampionski igrao do pre par meseci.

Tim nije znao gde se nalazi u tim trenucima, gubio je poen za poenom, a osvajanje gema postala je misaona imenica za Austrijanca u ovom periodu. U finišu se samo prepustio bujici Đokovićevih dobrih poteza. 

 

 

(FOTO: Action images)


tagovi

Dominik TimEvropaMasters kup LondonNovak ĐokovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara