Novi klub, nove ambicije: Robinjo
Novi klub, nove ambicije: Robinjo

Titula po svaku cenu - kupljen Robinjo!

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.12.18. | 19:30

Bašakšehir se ne šali...

Drhti Bosfor, trese se Istanbul. Za najveću fudbalsku detonaciju ove zime u Turskoj nisu se pobrinuli najbogatiji, Fenerbahče, Bešiktaš i Galatasaraj, već najmanji, ali i najosiljeniji među njima, Bašakšehir.

Lider turskog prvenstva doveo je danas ekskluzivno pojačanje i to iskusnog napadača Robinja (34), koji stiže u Istanbul iz redova prvoligaša Sivasa. Vremešni Brazilac oduševio je ove jeseni fantastičnom formom i golovima u turskoj Superligi, a na 16 nastupa za Sivas zabeležio je osam pogodaka i dve asistencije.

Izabrane vesti

Čitav posao potvrdio je ove večeri i predsednik Bašakšehira Geksel Gumuštag, koji je posle sastanka sa predstavnikom Sivasa obelodanio kupovinu Robinja.

Finansijski detalji nisu objavljeni, ali valja podsetiti da je Brazilac letos kao slobodan igrač stigao u Sivas iz Atletiko Mineira. Robinju sigurno neće biti dosadno u Istanbulu pošto su tamo već nekadašnji fudbaleri Mančester Sitija Emanuel Adebajor i Gael Kliši.

Bašakšehir je trenutno lider turskog porvenstva sa šest bodova više od pratilaca Trabzona, Malatje, Kasimpaše i Galatasaraja, koji imaju po 29 bodova. Dolazak Brazilca znatno će im olakšati put do krune.

 Foto: Reuters


tagovi

RobinjoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara