To je to - Napoli uzima živu legendu Sportinga! Naslovnica Abole otkrila tajnu...

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.05.18. | 09:58

Karlo Ančeloti dobio golmana za narednu sezonu...

Većalo se praktično mesecima unazad u kancelarijama Napolijeve uprave oko pitanja novog golmana, odnosno naslednika Pepea Reine, koji od leta karijeru nastavlja u Milanu, a izbor je pao na - Ruija Patrisija!

Živa legenda Sportinga, njegov kapiten i čovek koji je celu dosadašnju karijeru posvetio lisabonskim Lavovima karijeru nastavlja u Napulju, gde će raditi pod trenerskom palicom Karla Ančelotija! Patrisio je godinama unazad vešto izbegavao da bude u centru transfer spekulacija, uprkos sjajnim igrama u dresu Sportinga i reprezentacije Portugalije, a posle interesovanja Mančester junajteda i Liverpula stigla je ponuda koju izgleda nije mogao da odbije. 

Izabrane vesti

Verovatno su njegov izbor dodatno olakšali svi neredi koji su se dogodili u Sportingu tokom poslednjih mesec dana - od velike pobune igrača protiv prvog čoveka kluba Bruna de Karvalja, te vandalizma huligana koji su ušli u svlačionicu i obračunali se s igračima posle gubitka pozicije koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali i sramotnog izdanja ekipe u finalu Kupa Portugalije od Aveša, kada je Patrisio u neverici plakao kao malo deteu... Transfer je potvrdio i direktor lisabonskog kluba Augusto Ignasio koji je otrkio da je transfer praktično dogovoren i pre nego što je Karlo Ančeloti potpisao za Napoli.

Tajnu je prvi razotkrio renomirani list Abola, koja se na današnjoj naslovnoj strani oprostila od Patrisija rečima "Adeus, capitão", odnosno "Pozdrav, kapitenu", dok u nadnaslovu stoji konstatacija da je dogovor postignut između Sportinga i Napolija. Transfer bi trebalo da iznosi 18.000.000 evra, s tim da bi Sportingu trebalo da legne još maksimalno 2.000.000 evra na konto bonusa. Patrisio je dobio petogodišnji ugovor vredan dva miliona po sezoni, plus bonusi na ime klupskih i individualnih rezultata. Posrednik u pregovorima bio je portugalski superagent Žorž Mendes, a Sporting je prvobitno želeo da izvuče 30.000.000 evra na obeštećenje, ali je posle nekoliko dana razgovora lestvica spuštena na pomenutu sumu. 

Napoli je završio strašan posao! A Ančelotiju ostaje još nešto preko 80.000.000 evra da u nastavku prelaznog roka skroji tim po meri. Naravno, ukoliko se ne proda neko u međuvremenu...

Rui Patrisio je u Sporting stigao sa 13 godina i prošao je sve kategorije lisabonskog kluba. U međuvremenu je od rezerve postao zacementirano prvi izbor svih trenera, a u međuvremenu je izrastao u pravu legendu kluba i čoveka koga navijači obožavaju. Sa Sportingom nikada nije uzeo titulu, ali je podigao dva trofeja Kupa, tri Superkupa i Liga kup ove sezone.

Sa Portugalijom je uzeo Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, kada je izabran i u najbolji tim završnog turnira. 

Foto: Action Images, Via A Bola


tagovi

Rui PatrisioLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara