""
""

To nije stadion Obilića! To je Preokret Arena (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.16. | 12:35

Na četiri ovosezonska meča na Vračaru došli prelazi. Zvezda slavila dva puta, Partizan jednom

Dok je Obilić bio važan faktor u našem najjačem rangu zdanje na Vračaru imalo je svoje specifičnosti. Poznata je odluka nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Slavoljuba Muslina da igrače na poluvremenu ne pošalje u svlačionicu, nego da ih drži na klupi za rezervne.

Izabrane vesti

Oko tog događaja kasnije su kreirane mnoge urbane legende, bilo je onih koji su smeli da stave obe ruke u vatru, jer su znali tačan razlog Muslinovog poteza. Vremena su se promenila, Obilić više nije deo elitne priče, ali zdanje tog kluba postalo je neka vrsta nacionalnog stadiona. Mečeve visokog rizika kao domaćini tamo igraju OFK Beograd i Voždovac, činio je to nekada i Rad...

I sudeći po dešavanjima u ovoj sezoni dom nekadašnjeg šampiona Jugoslavije komotno bi mogao da promeni naziv u – Preokret Arena. Mečevi na stadionu Obilića garantuju dramu I prelaz, a takvu tradiciju zaključio je duel između OFK Beograda i Partizana. Crno-beli su vodili na poluvremenu, ali su zatim Jovović i Pavlovski kreirali malu senzaciju.

A pred velikom senzacijom OFK Beograd je bio u prvom kolu ovogodišnjeg prvenstva. Romantičari su na Vračaru vodili 2:0 protiv Crvene zvezde, ali su crveno-beli na mnogo puta opisan način došli na kraju do ubedljivog trijumfa. Taj meč podigao je mnogo prašine, usledio je verbalni rat na relaciji Zvezdan Terzić - Milorad Vučelić. Samo dve sedmice kasnije Zvezda je na sličan način porazila Voždovac. Zmajevi su vodili na poluvremenu (2:1), međutim Ugo Vijeira i Luka Jović su presudili nominalnom domaćinu.

Ipak, i Partizan je znao da na Vračaru pređe put od očaja do sjaja. Na utakmici protiv Voždovca 27. septembra crno-beli su uleteli u minus još u ranoj fazi meča.

Bio je Partizan van ritma celo prvo poluvreme, ali se u nastavku prenuo i golovima Živkovića i Babovića došao do tri boda. 

Očekujte li još neki prelaz na Vračaru do kraja sezone?

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na Zvaničnoj Fejsbuk stranici


tagovi

Superligastadion ObilićaSrbijaFK PartizanOFK BeogradObilićMarko PavlovskiMamadu MbođEvropaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara